Celebració de dues curses de Sant Silvestre

561

El Masnou va acollir la 43a Sant Silvestre del Masnou, organitzada pel CA La Sansi, la més antiga de Catalunya d’aquestes característiques. Es van inscriure finalment un total de 1.936 corredors i corredores, amb la xifra d’arribats i d’arribades a meta més alta des del 2015. La Nacional-II al seu pas pel municipi maresmenc va ser l’escenari dels 5K homologats, amb només dos girs i un circuit ràpid.

El letó Dmitrijs Serjogins, del CA La Sansi, va ser el guanyador de la prova masculina, amb un temps de 14:34. L’andorrà Carles Gómez va acabar en segona posició amb 15:02, deixant en el tercer lloc a Víctor Aguilera, amb temps de 15:09. Serjogins va repetir triomf de la temporada passada, igual que la guanyadora de la prova femenina, Cristina Silva, de l’Ironwill Solideo, que va entrar en primera posició amb un temps de 16:39. Mercè Sànchez va ser la segona classificada amb 17:48, en una arribada ajustada amb la tercera classificada, Kitija Valtere, amb 17:49.

Cal destacar que la guanyadora sènior, Xènia Moruelo, del CA Igualada, va batre el rècord d’Andorra absolut amb 18:10. Georgina Cànovas va ser la guanyadora sub 23 amb 18:54, mentre que Neus Ciruelos ho va ser en categoria sub 20 amb 18:57. A la categoria masculina, David Campo va ser el guanyador sènior amb 15:17, Albert Ruz el guanyador sub 23 amb 15:25 i Roberts Glazers el guanyador sub 20 amb 15:37.

D’altra banda, el municipi d’Olèrdola va acollir la 21a Sant Silvestre de muntanya del Penedès, amb organització de l’Esportiu Penedès. La prova transcorria pel poble de Viladellops i era una cursa de 10K que es podia fer corrent o caminant. Abel Carretero, del club local, va ser el guanyador de la prova masculina, seguit del seu company Arnau Montaner i deixant en tercera posició a Carles Reposo. D’altra banda, a la prova femenina, Flor Milanesi, del Running Zaragoza, va ser la guanyadora, deixant en segona posició a Sira Bo, del CA Tarragona i a Lourdes Puiggròs, del CA Vilafranca, al tercer esglaó del podi.