Cinc atletes de Catalunya a l’Iberoamericà sub 18

1000

La capital de Perú, Lima, acull el Campionat Iberoamericà sub 18 amb la presència de cinc atletes de Catalunya. El campionat es disputarà d’aquest divendres 15 i fins al diumenge 17 i serà una nova prova per la gran generació d’atletes de Catalunya que han meravellat durant el passat semestre.

D’entre la convocatòria de la RFEA, figuren noms molt destacats. D’entrada, destaquem la presència de Marta Mitjans. La fondista maresmenca és una de les caps de cartell de l’expedició. Va ser medallista al darrer Festival de la Joventut, en el que va ser el seu darrer èxit, i arriba a Lima amb ganes de repetir un nou èxit internacional a la prova del 800 m, on acredita una marca de 2:06:96.

Erika Sellart

En el grup d’onze atletes de la RFEA també hi són presents dues catalanes més, ambdues del CA Manresa. D’una banda, Ona Bonet, RCAT sub 18 aquest curs en alçada i amb presència destacada en la darrera trobada internacional sub 18. Bonet arriba després d’haver aconseguit un salt d’1.81 m aquest curs. De l’altra, la campiona d’Espanya de javelina, Erika Sellart, arriba amb ganes de demostrar que està en un estat de forma magnífic. Sellart ha superat els 50 metres aquest any i busca seguir progressant.

Al grup de nois, destaquem la presència de dos catalans. D’una banda, Àlex Pintado, 4t classificat en el darrer Festival de la Joventut. L’atleta de l’UA Terrassa també està en un enorme nivell de forma i ho demostra com va acabar la temporada abans de l’estiu. Competirà als 1.500 m, amb una marca acreditada de 3:47:76. Finalment, presència del campió català i estatal de 110 tanques, Mario Stefanov. L’atleta del CA Ascó també buscarà completar un 2023 d’enorme èxit, acreditant una marca de 13.71.

L’expedició va sortir el passat dimarts des de Madrid cap a Lima i tornaran dilluns, un cop finalitzat l’Iberoamericà. 29 països d’Europa, Àfrica i Amèrica competeixen en aquests jocs de l’atletisme iberoamericà. La competició es celebrarà a l’estadi Villa Deportiva Nacional de la capital peruana.

· Informació