Cinc podis de la selecció catalana al cros d’Elgoibar

796

Catalunya viatjava amb 46 atletes al cros internacional Juan Muguerza d’Elgoibar, una de les proves de cros més clàssiques del País Basc i de tot l’estat. A més d’ells, altres atletes de Catalunya van estar presents i van obtenir grans resultats, com per exemple l’Adel Mechaal, que va quedar 5è del cros absolut i primer de l’estat. A més, Marwa El Khouya, amb la samarreta de l’Aldahra Lleida, va acabar segona sub 20.

Però amb la selecció catalana van viatjar diversos atletes que també van obtenir molt bons resultats. Cinc podis en total amb la samarreta de Catalunya. Començant per la prova sub 16, on l’atleta del CA Pobla de Segur, Rabab Ouzemmou, va obtenir el primer lloc, amb el tercer lloc de Xènia Doménech. Per tant, doblet de Catalunya a la categoria sub 16 femení.

Màxim Valencia – Foto FCA

A la prova sub 16 masculina, Màxim Valencia va ser el tercer classificat. L’atleta de l’UA Montsià va aconseguir el bronze en la prova, sent l’únic atleta català en pujar al podi de la cursa. A més, Alba Antuñez 6a, Anna Mas 7a, Berta Galan 8a, Maia Parés 9a i Arhane Garuz 10a van ser resultats destacats femenins, mentre que Gonzalo Turmo 7è, Daiel Teruel 8è i Eric Gonzàlez 9è van ser d’altres a la prova masculina.

Selecció Sub 18 masculina – Foto FCA

Pel que fa a la prova sub 18, dues medalles més. Segona victòria catalana amb Pere Mas al primer lloc. L’atleta de l’AA Xafatolls segueix amb la seva bona dinàmica obtenint grans resultats en curses de cros. El segon classificat també va ser català. L’atleta del CA Lloret, Bakr El Asri, va obtenir el segon lloc amb una magnífica cursa. Per molt poc no fa ser triplet, doncs Albert Bartolí va acabar en quart lloc. Pol Carrera 8è, Adrià Boyano 9è i Lluís Quiles 10è van ser d’altres resultats catalans.

A la prova femenina, el millor resultat va ser de Carla Ferrara, en cinquena posició, seguida d’Estel Jordan, que va acabar novena, i Elsa Carnero 10a. Amira Benmerzouk va ser 12a, arribant al mateix moment que Coralí Jou. D’aquesta forma, cinc atletes catalanes entre les quinze millors.

Selecció Sub 20 femenina – Foto FCA

A la prova sub 20, com ja hem dit, segon lloc de Marwa El Khouya i primera atleta estatal. Núria Escudero, vuitena, va ser la millor atleta de la selecció catalana, seguida de Júlia Lahosa, 13a classificada i Paola Clermont, 17a. En nois, Gonçalo José Sousa va acabar 7è i va ser el millor català, seguit de M’hamed Mouacha, 15è classificat. Destacar que a la prova absoluta, a banda del 5è lloc de Mechaal, Marc Fernàndez va acabar en 16a posició.