CLASSIFICACIÓ DE LES CURSES EN RUTA 2019

1280

La Real Federación Española de Atletismo ha donat a conèixer la classificació de totes les carreres en ruta que es realitzen a Espanya. La puntuació s’elabora basant-se en diferents paràmetres com la capacitat organitzativa, l’antiguitat de la prova, el número d’atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes que participen segons les posicions als rànquings. Un cop sumats aquests conceptes, es fa la mitjana de les tres últimes temporades per a establir la classificació final. Les puntuacions es realitzen en sis categories que són: la milla, curses de 10 km, mitja marató, marató i les proves de 100 km.
La Edreams Mitja Marató de Barcelona, és la cursa millor classificada en aquesta edició amb la segona posició, modalitat en la que la Mitja Marató de Granollers – Les Franqueses – La Garriga se situa en la quarta posició.
La Zurich Marató de Barcelona està classificada en la quarta posició en aquesta modalitat. A la classificació de milles urbanes, la Milla Sagrada Família es troba en la cinquena posició i a la de curses de 10 km apareix la tradicional Jean Bouin en la vuitena.

· Notícia RFEA