COLLITA MAGNÍFICA DELS SUB18 CATALANS A JEREZ

984

Els i les atletes tornen a casa amb un total de 27 medalles

Aquest cap de setmana s’ha disputat el Campionat d’Espanya Sub18 a Jerez. Una de les millors generacions catalanes recents puja amb força i aconsegueix un total de 27 medalles, 10 d’elles d’or i 17 en total en categoria femenina. D’una banda, destaquem que l’única atleta amb dues medalles, va ser l’olesana Daniela Fernàndez, amb or en pes i disc. De l’altra, el rècord del campionat de Sofia Santacreu en els 5000 marxa.

Durant el matí de dissabte, van sumar-se tres medalles. L’esmentada marxadora de la JA Sabadell, Sofia Santacreu, que va guanyar la medalla d’or en els 5000 marxa amb un temps de 22:54.22, establint un nou rècord dels campionats. En segona posició va arribar Júlia Suàrez, del CA Tarragona, aconseguint la medalla de plata amb 23:21.82. 4a seria Griselda Serret. A banda del títol de Santacreu, vam tenir l’or d’en Martí Serra, del CA Manresa, que va aconseguir guanyar la prova amb un salt de llargada de 4.90 m, sent nova marca personal de l’atleta. Ian Alves, del CA Igualada, i Eloi Gràcia del Barça van ser 5è i 6è respectivament amb 4.55m.

A aquestes tres medalles se li va sumar la plata de l’Adrian Sedano, llançador de martell del CA Manresa, amb marca de 61.39 m. En la mateixa final, Jordi Pizarro, del Runners El Vendrell, va ser 6è amb 52.66 m. La campiona catalana de Javelina, l’Ingrid Valcarcel, va acabar en 8a posició amb 37.32m.

A la tarda, vam tenir tres ors més. El primer, de l’atleta del CA Ascó, Hailu Estrampes, campió català a Manresa, va aconseguir la victòria amb un llançament de 63.02 m. En la mateixa final, Guim Morcillo del CA Igualada, va acabar en 4a posició amb 60.57 m. En la final de llargada femenina, la catalana millor classificada va ser Carla Cagigós, amb marca de 5.48m. En pes, segona victòria de la tarda. Daniela Fernàndez del Valencia Atletismo va aconseguir l’or amb una marca de 15.42 m, establint un nou rècord de Catalunya Sub18 i aconseguint la mínima europea. En la mateixa final, Núria Moix del CA Igualada va acabar 7a amb 12.39m.

Seguint amb la bona tònica en els llançaments, Aleix Camats del CA Igualada va aconseguir l’or en el disc. El campió català és l’autèntic dominador en la prova a nivell estatal, i ho va demostrar amb un llançament de 55.00 m. El seu company a l’equip de l’Anoia, Albert Gil, seria 4t amb 47.57m. En triple salt, el campió català, Mohamed Mahfuz, va acabar en 8a posició amb un salt de 13.92m. En els 2000 obstacles, la campiona catalana, Bemnet Vidal del CA Nou Barris, va acabar en 8a posició amb marca de 7:14.34.

En les proves de velocitat també vam tenir medalla. Jazmin Romeu acabava 3a i sumava el bronze en els 100 mll amb una marca 12.25s. Romeu, campiona catalana i vestint la samarreta del CE Penedès, va entrar per davant de Neus Núñez deç Cornellà Atlètic, 4a amb 12.35s. En la final masculina, Pol Elvira del CA Viladecans va ser 5è (10.86s) i Aleix Fuchs del Muntanyenc, 6è (10.90s). En l’última final del dissabte, els 3000m masculins, Oriol Jové del Xafatolls seria 6è amb 8:42.46 i Miquel Cruz del CA Manresa 7è amb 8:42.97.

Durant la jornada del matí de diumenge, es van sumar dues medalles més. La prova del 10.000 marxa masculina va ser la primera, amb la 8a posició del marxador del Lluïsos de Mataró, Ivan Molina, 8è amb 46:33.21. Posteriorment, arribaria la medalla de plata de l’Ona Bonet, del CA Manresa. La saltadora aconseguia la segona posició en Alçada, amb marca d’1.75 m, igualant la seva marca personal. En la final dels 400mll, bronze per la Laia Zurita, de l’UGE Badalona, amb marca de 55.62 m. La campiona de Catalunya feia bons els pronòstics i pujava al podi. En la final masculina, l’atleta de l’UA Montsià, Roger Conde, entrenat per Pau Cecilia, aconseguia una 6a plaça amb marca de 49.22, amb l’Adrian Priego (UA Terrassa), en 7a posició i temps de 49.58m.

En les finals de tanques, doblet de medalles al 100 t. L’andorrana Lerato Pagès, amb fitxa catalana, aconseguia la plata amb marca de 13.92s. La campiona catalana va aconseguir, a més a més, marca personal. El bronze va ser per Paula Rodríguez, del Muntanyenc, amb temps de 14.02 i també MMP. En el 110t, 5a posició de Sergio Vargas. L’atleta del Cornellà Atlètic va acabar la prova amb 14.51s.

La tarda del diumenge va ser una meravellosa bogeria. Fins a 6 medalles d’or aconseguides per catalanes i catalans. David Pérez, del CA Manresa, sumava el primer en els 400 tanques, amb marca personal de 51.78. La seva homòloga en la prova femenina seria l’atleta del Muntanyenc Martina Zunino, qui es feia amb l’or amb marca personal d’1:00.63. En la mateixa cursa, l’andorrana de l’Agrupació Atlètica, Duna Viñals, aconseguia el bronze amb 1:02.00, i rècord nacional. L’hospitalenca Jana Hurtado acabava 4a. En la cursa masculina, Adrià Garcia completava un doblet manresà acabant segon amb 53.98s

Tot just després, Oriol Sànchez aconseguia l’or en els 200mll amb marca de 21.77, en una final on Isaías Artigas era 7è (22.84). No fallava a la cita Marta Mitjans, qui guanyava l’or en els 800m amb temps de 2:07.12. Una altra de les destacades, Daniela Fernàndez, feia doblet d’ors, després de guanyar el pes, feia el mateix amb el disc, amb marca de 41.69m. L’últim or el portaria l’atleta de la JA Sabadell, Merem Gabriel, guanyant el 3000 m amb marca personal de 9:43.14, amb la lleidatana Marwa El Khouya amb la plata i temps de 9:54.13.

Durant l’última jornada de la tarda també es van aconseguir altres medalles, com ara la d’Elda Romeva en el Triple (un bronze amb marca de 12.12m), la plata d’Antoni Gonzàlez a l’Alçada amb marca personal de 2.05m, el bronze d’Aniol Clavell als 2000 obstacles amb 5:49.13 i finalment la plata de Maria Taggi als 1500m amb 4:33.13.

L’última prova del campionat, el 4×100, ens va portar dues alegries. L’equip femení de l’Aldhara Lleida pujava al podi amb la plata després d’acabar en segona posició amb 47.86. Un equip format per Júlia Vilaseca, Clàudia Martínez, Paula Niubó i Carla Cagigós. D’altra banda, l’equip del Muntanyenc de Sant Cugat sumava el bronze amb temps de 48.01, amb equip format per Martina Zunino, Elda Romeva, Helena Santacana i Paula Rodríguez.