Comença la temporada de Pista Coberta

800

La Federació Catalana d’Atletisme dona la benvinguda a la temporada de pista coberta. A partir d’aquest dissabte, milers d’atletes passaran pel pavelló de la Pista Coberta de Sabadell, en diverses competicions, des de controls a campionats de totes les categories. I tota activitat comença aquest cap de setmana, amb la disputa de tres controls i el trofeu promoció Natàlia Amiel.

D’entrada, comencem destacant el que viurem diumenge tarda. Es disputarà el primer control absolut oficial de la temporada, amb deu proves en categoria masculina i deu en femenina per començar a copsar el nivell de tots i totes les atletes. A les 16 h donarà inici el control amb els 60 mt masculins i finalitzarà passades les 20 h amb els 3.000 femenins.

A nivell masculí, destaquem diversos noms presents. Als 60 mll, veurem a atletes com Adam Talló, Adrià Alfonso o Àlex Kingue, als 200 mll, l’aparició de l’atleta del Barça Ivan Azuara, l’andorrà Pau Blasi i Albert Balada. També viurem la clàssica prova dels 300 mll absoluts, que es disputa a l’inici de PC. Roger Pons, Roger Ponce i els esmentats Pau Blasi i Adrià Alfonso seran alguns dels destacats.

A la prova dels 800 m trobem atletes com Martí Jurado o Karim Fartaz, als 60 mt Roger Martínez i Pau Aragonès i a l’alçada el campió d’Espanya sub 16 Alejando Muñoz.

Pel que fa a l’àmbit femení, als 60 mll trobem inscrites atletes com Marta Gironés o Laia Zurita, igual que en els 200 mll, que es veuran acompanyades per Ingrid Andrés o Karla Mongay. Als 300 mll atletes com Aina Pi, Clàudia Camacho, Laura Sabaté o Laura Girol, als 800 m Clàudia Gallego o Martina Garcia, als 60 mt Andrea Martínez, Carola Blanco i Ona Martínez, a la perxa Marta Méndez i Sílvia Ruiz, al triple salt Sheila Dobón, Júlia Quevedo i la campiona d’alçada, Ona Bonet, i finalment, al pes trobem també a Carola Blanco i Andrea Martínez, expertes en proves combinades.

· Reglament   · Atletes inscrits

El dia abans, dissabte 2 de desembre, viurem el control sub 18 i sub 20, amb un gruix gran d’atletes importants de la categoria. Recordem que els controls de desembre ja es poden disputar amb la categoria que cadascú tindrà a partir de 2024. El control començarà a les 16.30 h i s’acabarà a les 19.35 h passades.

Un dels podis Campionat d’Espanya Sub 20 – Foto FCA

Alguns dels atletes destacats participants seran, en triple salt, l’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Mohammed Mahfuz Idrisu, Iñaki López i Guillem Font al pes, Carla Gallardo als 60 mll, Amira Bemmerzouk als 1.500 m, atletes expertes en proves combinades com Zuzanna Bednarek, Gisela Gal·lach, Lucia Jiménez, Laia Alonso o Miquelina Gorgals.

· Reglament   · Atletes inscrits

Al matí del dissabte es disputarà la primera jornada del control sub 16. Uns 464 atletes s’han inscrit, amb 741 participacions, per disputar la primera prova indoor del curs. El control començarà a les 9h del matí i s’acabarà a la 13.30 h, amb proves com els 60 mt, els 60 mll, el triple salt, la llargada o el 300 m.

· Reglament   · Atletes inscrits

Foto FCA

Finalment, diumenge al matí, la JA Sabadell organitza el clàssic Trofeu de promoció Natàlia Amiel, l’única prova del circuit dins dels controls que tenen un lliurament de premis final als primers classificats i classificades. Els atletes de sub 8 a sub 14 poden participar en les set jornades diferents. A les 8.30 h donarà inici la primera prova i la jornada finalitzarà a 14.30 h.

· Reglament

Atletes Sub 20 Playas de Castellón – Foto FCA

D’altra banda, aquest dissabte es disputa el Campionat d’Espanya sub 20 a Antequera, on tindrem a diversos atletes de Catalunya i un equip que hi participarà. L’Avinent Manresa masculí buscarà una bona classificació per acomiadar la magnífica fornada d’atletes sub 20 que ara mateix, i fins al gener, encara pertanyen a la categoria.

Atletes com Biel Cirujeda, Oriol Jové, Jan Díaz o Martí Serra estaran presents a Antequera per competir pel seu club. A banda d’ells, Marta Mitjans, Arnau Gómez, Adrian Gómez i Gerard Rodríguez amb el Playas de Castellón i Daniela Fernàndez amb el Valencia Atletismo seran els i les atletes de Catalunya presents a la cita.

· Web Antequera