Comencen les jornades PNTD al CAR Sant Cugat

748

La Federació Catalana d’Atletisme i la RFEA organitzen les jornades PNTD a partir d’aquest mes d’octubre, uns entrenaments durant el cap de setmana orientats i adreçats als i les atletes i els respectius entrenadors i entrenadores que han destacat en categories inferiors en disciplines específiques. Així, d’entrada, el primer PNTD que s’organitzarà serà el de proves combinades, el dissabte 14 d’octubre.

Durant els propers mesos es celebraran diverses jornades a Catalunya del Programa Nacional de Tecnificación Deportiva, amb entrenadors i entrenadores qualificades que desenvoluparan tota l’activitat. També podran assistir els entrenadors i entrenadores de cadascun dels i les atletes que estan dins de la convocatòria.

La primera jornada serà l’esmentada prèviament, orientada a les proves combinades, on vuit atletes de les categories sub 16 i sub 18 han entrat en aquesta convocatòria i on tindrem la presència de sis entrenadors que acompanyaran els i les atletes. El coordinador de l’activitat serà Fernando Martínez i l’entrenador especialitzat de la RFEA serà Héctor Gonzàlez.

Els i les atletes presents en aquesta jornada seran aquells qui van obtenir millors resultats en darrers campionats de proves combinades. Les atletes Laia Alonso, Martina Casals, Miquelina Gorgals i Jana Queralt i els atletes Marc Enrique, Guillem Font, Gerard Latorre i Nil Sharma.

La jornada començarà a les 9.45 h amb la recepció d’entrenadors i sessió teòrica i s’allargarà fins a les 17.30 h. Durant les vuit hores d’activitat es treballarà, entre altres coses, la tècnica de tanques com a tècnica fonamental del treball de combinades, els multillançaments, estratègies motivacionals i correcció del treball de tanques previ.

El següent dissabte es desenvoluparà la segona jornada del PNTD. En aquest cas està destinada als atletes de mig fons i fons, coordinada per l’Andreu Novakovsky i amb Pedro Garcia com a entrenador especialitzat RFEA. La jornada tindrà una durada semblant a l’anterior, amb finalització a les 18.30 h.

En aquest cas son 15 els i les atletes que entren a la llista. Els atletes Albert Alsina, Adrià Boyano, Bakr El Asri, Karim Fartaz, Pere Mas, Xavi Moreso, Amin Ezzitouni i Héctor Robledo i les atletes Mar Espartero, Marta Gutiérrez, Maria March, Ivet Ortuño, Rabab Ouzemmou, Emma Taggi i Gemma Pérez. A més a més, han estat convocats vuit tècnics que acompanyaran els i les atletes.

El contingut a desenvolupar dins de la jornada seran exercicis complementaris i de tècnica de carrera, anàlisi de l’execució de la tècnica de carrera de cada atleta i un treball pràctic sobre l’organització d’exercicis complementaris i tècnica de carrera segons les necessitats detectades.

D’aquí a final d’any, s’organitzaran quinze jornades PNTD a Catalunya, que serviran per seguir desenvolupant nous continguts per tots aquells i aquelles atletes que poden tenir un paper destacat a les seves categories durant aquest proper curs.

· Proves Combinades   · Migfons i Fons