Esther Guerrero i Jesús Ángel García, Millors Atletes Catalans 2019

Benvolguts/des,

Aquest dijous 4 de juny era la data prevista per a la celebració de la 29a Diada de l’Atletisme Català, que malauradament s’ha tingut que ajornar per l’afectació del COVID-19. La Federació Catalana d’Atletisme té previst la celebració d’aquest important esdeveniment per a l’atletisme català en una nova data que es decidirà en funció de l’evolució de la pandèmia.
Com cada any, la Diada reunirà a tots els que formem part de la gran família atlètica catalana per fer la tradicional concessió de premis i guardons a les persones i entitats que, en mèrit al seu treball i dedicació, hagin estat mereixedores de públic reconeixement.
Es lliuraran els premis als Millors Atletes Catalans de la Temporada 2019, els Trofeus als Clubs Campions de Catalunya a l’aire lliure 2019 i a la pista coberta 2020. També un públic reconeixement, als entrenadors personals dels millors atletes 2019 i als atletes que han batut un rècord de Catalunya Absolut i les Insígnies als jutges per diversos mèrits. També que es farà el lliurament dels trofeus als clubs Campions de Catalunya a l’aire lliure i en pista coberta de les diverses categories.
Els premis als millors atletes catalans de la temporada 2019 han estat per a l’Esther Guerrero i el Jesús Ángel García, que van protagonitzar una extraordinària temporada. Ambdós van realitzar una gran campionat mundial a Doha amb el lloc de finalista de Jesús Ángel García i de semifinalista de l’Esther Guerrero, atleta que també es va proclamar campiona d’Europa de relleu mixt de cros.
A les diferents categories, aquesta temporada destaquen noms d’atletes ja consolidats tot i la seva joventut, com Abdessamad Oukhelfen i Pol Retamal que han aconseguit el premi ex-aequo al millor atleta Sub23, el primer medallista de bronze a l’europeu Sub23 i el segon campió d’Espanya absolut i cinquè al mateix europeu. El premi femení en aquesta categoria recau en l’Anna Obradors que va quedar sisena a l’Europeu Sub-23 a la prova de 4×100.
A la categoria Sub20 apareixen dos noms ja il·lustres a l’atletisme català, Bernat Erta i Maria Vicente, que van aconseguir medalles al Campionat d’Europa de la categoria, en Bernat Erta va protagonitzar un rècord d’Europa Sub20 en pista coberta el passat mes de març i la Maria Vicente va establir un extraordinari rècord d’Espanya absolut d’heptatló convertint-se en la primera espanyola en superar la barrera dels sis mil punts.
A la categoria Sub18 també hi ha un premi compartit a la categoria masculina, entre Paul McGrath i Joaquim Rodríguez. El primer va aconseguir la medalla de plata al Festival Olímpic de la Joventut i el segon el rècord d’Espanya de la categoria. A la categoria femenina el premi és per a la Clara Fernàndez, que també es va classificar segona al Festival Olímpic de la Joventut Europea.
Els premis a la categoria Sub16 han estat per Arnau Gómez i Marina Pérez, que van establir diferents rècords d’Espanya de la categoria sobre la distància de 300 metres. Els de la categoria Sub14 van ser per Hailu Estrampes i Ona Bonet que també van superar els rècords d’Espanya de javelina i salt d’alçada respectivament.
Els premis a la categoria màster han estat per Joaquín Joyas i Maria Rosa Escribano, ambdós recordistes mundials en les seves categories.