1918

La Junta Directiva de la Federació Catalana d’Atletisme vol fer públic el seu posicionament sobre els fets que es van produir durant el Campionat Mundial de Futbol per part del Sr. Luis Rubiales com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Dins del marc de l’àmbit esportiu, l’acció dels dirigents i de les dirigents no només és mesurable en termes d’èxits a les competicions, sinó també pel seu exemple i lideratge en la lluita contra la discriminació i l’abús d’autoritat, i a favor de la igualtat i el respecte.

Manifestem la nostra solidaritat i suport a Jennifer Hermoso i a totes les jugadores de la selecció espanyola de futbol que lluny d’estar celebrant el seu èxit esportiu, han de fer front a una situació absolutament deplorable i que no es pot tornar a repetir.

Reiterem el nostre compromís en la lluita contra l’abús i la violència de gènere i expressem la nostra oposició contundent a qualsevol manifestació d’aquest tipus dins de l’àmbit esportiu. És essencial que l’esport sigui un espai lliure de qualsevol forma de violència sexista cap a les dones.

Valorem i considerem imprescindible que les institucions competents prenguin les mesures que es requereixen per fer-ho possible. Tanmateix, instem a les entitats i persones involucrades en l’esport a unir-se a aquesta causa i a fer front a aquestes problemàtiques amb determinació i responsabilitat.