Corbera i Gil guanyen el Campionat de Catalunya de trail

595

La Federació Catalana d’Atletisme, juntament al Joves Atletes de Berga, han organitzat el Campionat de Catalunya de trail al municipi de Sant Julià de Cerdanyola, al Berguedà. Ho han fet en el marc del Trail Cerdanyola, una prova que constava de dues curses, 25 K i 13 K, que també estava oberta a la participació OPEN.

Al municipi berguedà s’han desplaçat diversos noms destacats del trail català, com ara Miquel Corberà, Xavi Tomasa, Núria Gil, Gisela Carrión, Mireia Pons i Eduard Hernàndez. El fort vent que bufava a la prova ha dificultat el desenvolupament de la prova, però al final els i les atletes han pogut acabar sense cap problema.

Miquel Corbera – Foto: Albert Codina

La prova dels 25 K masculins ha tingut un dominador. L’atleta de Montornès del Vallès, Miquel Corbera, ha aconseguit la victòria i la medalla d’or catalana amb una marca de 2:00:38. Corbera ha dominat des de gairebé al principi i ha superat els 25 quilòmetres amb poc més de dues hores. L’ha seguit l’atleta del CE Penedès, Eduard Hernàndez,  amb una marca de 2:03:47. Hernàndez, atleta experimentat, ha controlat la segona posició en tot moment. Víctor del Águila ha aconseguit la medalla de bronze amb 2:06:15.

A nivell d’equips, l’Esportiu Penedès ha estat el primer classificat, seguit de l’Ironwill Solideo i del JAB.

Núria Gil – Foto: Albert Codina

A la prova femenina, Núria Gil ha estat l’atleta més ràpida. La del CE Penedès ha vist com controlava en tot moment la prova i ha acabat amb 2:27:59. La seguida l’atleta de l’Ironwill Solideo Natàlia Gonzàlez, amb un temps de 2:30.02. Gisela Carrión, companya del CE Penedès de Gil, ha obtingut la tercera plaça, tornant de nou a competir i demostrant que està en un bon nivell. Atletes destacades com Ahlam Elkakdi, Ariadna Fenés i Mireia Pons les han seguides a la classificació. El CE Penedès ha completat el doblet per equips.

Podi sub 23

També s’ha disputat la prova sub 23. Arnau Montaner, amb temps d’1:09:20, s’ha proclamat campió de Catalunya amb gran domini. L’ha seguit Sergi Cabeza, amb temps d’1:13:06, tancant el podi Oriol Gibert, amb 1:16:45.

La prova femenina ha estat dominada pel CE Penedès. L’equip penedesenc ha aconseguit l’or per equips, però a més, també ha obtingut les tres primeres classificades. La victòria ha estat de Maria Carner amb 1:19:19, deixant la plata per Lia Montoya amb 1:27:55 i de Aroa Berenguel amb 1:30:08.

Joan Frago amb 1:14:38 i Núria Tarragó amb 1:22:42 han estat els primers llocs de la OPEN 13 K, mentre que Martí Casellas guanyava els 25 K amb 2:14:04 i la prova femenina ho feia Gemma Herrera, amb 3:33:50.

· Resultats   · Streaming