Cornellà Atlètic i CA Manresa guanyen el sub 20 de clubs

1122

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar diumenge tarda el Campionat de Catalunya sub 20 de clubs a Sabadell, amb victòria del Cornellà Atlètic en la prova femenina i el Club Atlètic Manresa a la prova masculina. A banda d’aquest campionat, també es van celebrar d’altres, com el Campionat de Catalunya de relleus de promoció o el Campionat màster de proves combinades.

El Cornellà Atlètic femení es va imposar al sub 20 de clubs amb 112 punts, seguit de l’Aldahra Lleida amb 110.5 punts i el CA Igualada amb 106 punts. I ho va fer sense aconseguir cap victòria, però sent molt regular en els segons i tercers llocs. Menció especial per a Laurine Elisa Marimon, del CA Tarragona, que va aconseguir el rècord dels Campionats amb marca de 12.54 m.

Altres marques destacades van ser el 2:16:15 de Carla Bisbal al 1.500 m, 57.18 de Diana Fernàndez als 400 mll, els 7.82 de Meritxell Hernàndez als 60 mll o els 3:58:66 de l’Aldhara Lleida a 4×400 m.

Pel que fa a la classificació masculina, victòria del CA Manresa amb 124 punts, seguit del CA Igualada amb 108 punts, únic club amb un equip a cada podi, i tercers L’Hospitalet Atletisme amb 99 punts. L’equip del Bages es va endur quatre victòries, Biel Cirujeda als 200 mll amb 22.60, David Pérez als 400 mll amb 49.35, Martí Serra a la perxa amb 4.90 m i el relleu 4×400 m del CA Manresa amb temps de 3:28:89.

A més a més, cal destacar la marca d’Antoni Gonzàlez a l’alçada amb 2.02 m, de Pol Elvira als 60 mll amb 6.93 i de Saúl Ruiz a la llargada amb 6.99 m.

Això pel que fa al campionat sub 20. També es va disputar el Campionat de Catalunya de relleus de promoció. De la categoria sub 12 a la sub 16, els equips es van jugar la classificació per les respectives finals en els campionats posteriors. Agrupació Atlètica Catalunya, CA Igualada i CA Manresa van ser dels clubs amb més equips classificats per les grans finals.

4 x 400 Sub 18

Pel que fa a la categoria sub 18, es van decidir els podis definitius. D’entrada, el Muntanyenc Sant Cugat va establir un nou rècord de Catalunya sub 18 amb una marca de 4:00:24 a les semifinals, amb Paula Rodríguez, Elda Romeva, Helena Santacana i Martina Zunino. Van guanyar la final, amb Andorra Atletisme sumant la plata amb 4:06:43 i Aldahra Lleida el bronze amb 4:13:90.

Pel que fa a la categoria masculina, el CA Terres de l’Ebre va ser l’equip guanyador amb una marca de 3:38:07, seguit de CA Canovelles amb 3:38:16 i amb la tercera posició de GA Lluïsos de Mataró amb 3:40:68.

Resultats > *Sub 12* – *Sub 14* – *Sub 16* – *Sub 18*

Finalment, cal destacar el desenvolupament del Campionat de Catalunya de proves combinades màster, on es van repartir 22 medalles diferents. Cal destacar diversos rècords de Catalunya, com ara el de Javi Segovia, RCAT M50 amb 3.817 punts, Francisco Javier Andreu, RCAT M60 amb 3.498 punts i Mercedes Delgado, RCAT F60 amb 2.856 punts i també dels 60 mt amb 13.53.

A banda dels campionats, també es van celebrar diversos controls, com ara el que organitza cada cap de setmana la JA Sabadell, el Trofeu Memorial Natàlia Amiel, encarant la recta final i ja repartint les primeres medalles.

A més a més, l’últim control absolut de Pista Coberta, amb marca personal de Laura Bou als 200 mll amb 24.66, el rècord nacional andorrà de Nahuel Carabaña als 3.000 m amb 8:01:65, el 2.06 m de Roger Martínez a l’alçada, 5.00 de Martí Serra a la perxa, la marca personal d’Aaron Sola al pes amb 16.98 m o el 8.48 de Mireia López als 60 mt.

També vam viure un control màster, que ens va deixar el rècord d’Espanya F70 de Lluïsa Casanovas a la llargada, amb marca de 3.06 m.

Finalment es va disputar una nova edició dels controls sub 16 en pista coberta. Aquesta categoria és la darrera en disputar el seu campionat de Catalunya i d’Espanya, i encara tenen marge per aconseguir les marques mínimes.