Cristina Silva i Artur Bossy guanyen l’or al 10 K català

432

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el Campionat de Catalunya de 10 K en el marc d’una nova edició de la clàssica Moritz Sant Antoni, la cursa que se celebra durant les festivitats dels Tres Tombs al barri barceloní, i que va aplegar a uns 4.000 corredors i corredores, dels quals uns 220 eren federats i federades.

Aquesta nova edició de la Moritz Sant Antoni va aplegar a un bon nombre d’atletes destacats del panorama del fons català, i els tres primers classificats a la cursa masculina van baixar dels 30 minuts. La medalla d’or se la va emportar Artur Bossy, que aconseguia així un títol que li faltava, el del Campionat català de 10 K.

L’atleta del Castillejo Running Club va ser molt regular durant tota la cursa i va saber imposar-se als seus rivals amb un temps final de 29:26. Bossy, d’aquesta forma, segueix el seu idil·li amb les curses de la seva ciutat, on és un dels dominadors amb Bombers o Nassos al seu palmarès. El segon classificat i medalla de plata va ser Pol Espinosa. Amb una marca de 29:35, Espinosa va plantar cara fins al final a Bossy, obtenint així el premi del subcampionat català. El guanyador de les darreres edicions de la Moritz Sant Antoni, Dmitrijs Serjogins, va sumar el bronze amb un temps de 29:44. El letó de La Sansi segueix acumulant medalles en curses catalanes.

A la prova femenina, victòria de la barcelonina Cristina Silva. Amb un temps de 33:36, Silva, així com Bossy, segueix acumulant victòries a les curses de la seva ciutat. Al novembre va guanyar la Jean Bouin, i en aquesta Moritz Sant Antoni, va ser l’atleta més determinant, aconseguint així una nova medalla en Campionats de Catalunya. La va seguir al podi Laura Rodríguez, que amb 34:07 va aconseguir la plata. Rodríguez també està en un gran estat de forma, amb la plata al cros català el passat cap de setmana. Finalment, Mireia Guarner aconseguia el bronze. L’atleta ebrenca, amb 34:22, guanyava una nova medalla, després de ser campiona de mitja marató ara fa tres mesos.

Sortida – Foto Organització

A banda dels absoluts, fem una pinzellada a les classificacions màster. Carles Montllor va ser el guanyador M35 amb 31:07, seguit de Xavi Tomasa amb 31:25 i amb el tercer lloc de Francesc Carmona amb 31:29. A la categoria M40, la victòria va ser de Juan Manuel Álvarez amb 32:37, seguit de Daniel Moisès amb 32:45 i el tercer lloc de Jordi Gamito amb 33:07. A la categoria M45, Jordi Alsina amb 31:59 va obtenir la victòria, seguit d’Óscar Rodríguez amb 32:29 i amb el tercer lloc de Manel Sànchez amb 33:04.

A la prova M50, victòria de Marc Tort amb 33:10, amb la plata d’Ángel Martínez b 33:44 i el bronze de Sergi Cinca amb 33:52. A la M55, victòria de Sancho Ayala amb  33:01, seguit de Ferran De Torres amb 34:59 i de José Antonio Ramírez amb 36:15. A la M60, medalla d’or de Juan Carlos Chamorro amb 37:22, seguit de Francisco Vila i el tercer lloc de Xavier Baldellou amb 40:10.

Les darreres categories màster masculina van ser M65, amb victòria d’Ángel Rubio amb 40:43, segon lloc de Pedro Jose Aranda amb 41:02 i el bronze de Josep Maria Piqueras amb 42:16. La M70, amb Luis Lahoz Betés amb 39:56, Antonio Polo amb 44:39 i Francisco Pozo amb 45:31 i finalment la M75, amb Josep Giménez or amb 48:03, Manuel Salinas plata amb 52:19 i Domingo Ortega amb bronze i 1:00:02.

A les categories màster femenines, a F35 domini de Cristina Silva, la guanyadora absoluta, amb el segon lloc de Miriam Ortiz amb 35:00 i el tercer lloc de Rebeca Suárez amb 35:32. A la categoria F40, victòria de Marta Mesalles amb 37:43, segon lloc d’Esther Cruz amb 38:02 i tercer de Vanessa Olmos amb 41:28. A la categoria F45, victòria d’Stella Maris Beazzutti amb 39:06, seguida de Noelia Jiménez amb 39:38 i Sara Beltran amb 41:18.

A la prova F50, or de Carmen Martín amb 40:55, segon lloc de Mar Besas amb 41:08 i bronze per Eva Roca amb 42:18. A la F55, Paqui Lombardo or amb 48:34, segon lloc de Dolo Ruiz amb 51:21 i finalment amb el bronze de Xantal Oller amb 52:26. Finalment, a F60, Véronique Foulon or amb 50:41 i plata de Carme Reyes amb 1:00:10 i F65, Luz Marina Velàzquez, or amb 57:35.