CURSA DELS NASSOS

869

Rècords del Món masculí i femení de 5 Km
Carla Dominguez i Santiago Catrofe, Rècords de Catalunya de 5 km

El passat divendres 31 de desembre es va disputar la Cursa dels Nassos, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona al districte de Sant Martí de Barcelona.

La cursa dels 5 km va ser d’un nivell extraordinari amb la consecució del rècord de món tant a la categoria masculina com a la femenina. L’etíop Berihu Aregawi es va imposar amb una marca de 12:49, millorant en dos segons l’anterior registre que datava de 2020. En la categoria femenina la seva compatriota ha fet el mateix amb el rècord mundial femení, Ejgayehu Taye Haylu ha parat el cronòmetre en 14:19, millorant l’anterior plusmarca mundial en 10 segons aconseguits el passat mes setembre.

En aquesta cursa cal destacar les actuacions de Santiago Catrofe (CA Sta Cristina) que s’ha situat en la cinquena posició de la cursa amb temps de 13:39, registre que representa un nou rècord català de 5 km en ruta. El mateix ha fet la jove Carla Dominguez (JA Sabadell) que ha pujat al pòdium en tercera posició amb un temps 15:51, nou rècord de Catalunya absolut de la distància.

La cursa dels 10 km va ser per Lahcen Ait Alibou (CA Igualada) amb un temps de 29:06 i a la categoria femenina es va imposar la Marta Galimany (CA Adidas) amb un magnífic registre de 32:29.

· Resultats