CURSA DELS NASSOS

1049

Com és tradicional per acabar l’any atlètic, el proper dijous 31 de desembre es disputarà la 22a Cursa dels Nassos, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, amb un nou format marcat per les corresponents mesures de seguretat sanitària per la pandèmia del Covid-19.
En aquesta edició hi haurà dos formats de cursa, les curses internacionals de 5 km i 10 km de distància i la popular amb 10 km amb sortides esglaonades.

Dibaba – Foto: Félix Sánchez

Amb una extraordinària participació internacional, a la cursa dels 5 km destaca la presencia de Genzebe Dibaba, atleta amb 7 rècords del món al seu historial, que intentarà batre el rècord mundial de la distància en ruta. Estarà acompanyada d’atletes d’alt nivell procedents de més de 10 països que també intentaran millorar els corresponents rècords nacionals, on cal destacar també la presencia de l’Esther Guerrero i la Zoya Naumov, entre d’altres.

Hellen Obiri – Foto: Félix Sánchez

A la prova dels 10 km, la doble campiona mundial de 5.000 metres, la kenyana Hellen Obiri, intentarà el rècord mundial de la distància. També amb una gran participació internacional on destaca la sueca Meraf Bahta i la catalana Marta Galimany.
A la categoria masculina cal destacar l’intent per a superar el rècord europeu de 5 km en ruta amb la presencia dels francesos Jimmy Gressier, Djilali Bedrani i Morhad Amdouni, i atletes com Roberto Alaiz, Marc Alcalá, Llorenç Sales, Adam Maijó i Aaron Las Heras, entre d’altres. A la cursa de 10 km, podem veure a Carlos Mayo i Carles Castillejo, juntament amb una gran participació internacional.
La cursa dels 5 km donarà la sortida a les 16:00 hores i la dels 10 km a les 16:30 h. La cursa popular serà de 10 km i limitada a 1.000 participants. Amb sortida a l’esplanada de la Platja de Llevant, es realitzaran tres sortides per a garantir la seguretat sanitària, a les 17:20 h, 18:00 h i a les 18:40 h, amb arribada al Passeig Marítim del Bogatell.

· Web Cursa