Darreres jornades del GP català i del circuit gironí de cros

415

La Federació Catalana d’Atletisme tanca aquest cap de setmana el GP català de cros a Castellar del Vallès, en el marc del 45è cros Vila de Castellar memorial Pere Hernàndez. Després de cinc jornades, el grup d’atletes que ha competit per buscar la millor classificació final tindrà encara una darrera opció per poder sumar punts, en el circuit a tocar de les pistes d’atletisme.

El cros començarà a les 9.15 h amb la cursa màster, la OPEN i la sub 18 masculina i finalitzarà a la 13.50 h amb la cursa de minis. Tota una matinal de diumenge amb els plats forts a les 10.55 h, amb la cursa absoluta femenina, i a les 11.30, amb la cursa absoluta masculina.

Cros de Castellar – Foto Organització

D’entrada, a la prova absoluta masculina, destaca la presència del líder del GP català, Xavi Badia, que tancarà la seva participació al cros buscant el títol. També hi serà el tercer classificat, Víctor Centeno, de l’UCA. A la prova femenina, destaca la presència de Laura Torres, sub 23, d’Andrea Alemany, de la mateixa categoria, i de Júlia Solé, del CA Igualada, totes elles disputant-se el primer lloc.

A banda dels atletes de categories absolutes i sub 23, destaca la presència d’altres, com ara Axel Zarranz i Maia Salomón en categoria sub 16, Marwa El Khouya, Amira Bemmerzouk, Albert Alsina, Bernat Gironés i Max Ordoyo en la prova sub 18 i Yousra Laghmich a la prova sub 20.

Recordem que aquesta serà la darrera prova del circuit i per tant d’aquí sortiran les classificacions finals del GP català de cros. El circuit del Parc de Colobres serà l’escenari, amb destacada presència també d’atletes del club organitzador, el CA Castellar, amb gairebé un centenar en totes les categories.

· Reglament   · Atletes inscrits   · Plànol

Arribats a aquest punt, cal recordar el criteri de selecció per anar amb Catalunya al Campionat d’Espanya de cros. Seran seleccionats per participar amb la selecció catalana al “Cros Internacional Juan Muguerza d’Elgoibar” els 4 primers classificats dels anys 2005, 2007 i 2009 i els 3 primers dels anys 2006, 2008 i 2010.

A la categoria sub20 de la selecció catalana pel Cros d’Elgoibar s’aplicarà el mateix criteri de selecció d’atletes estrangers que per al Campionat d’Espanya de Cros, és a dir, podrà participar el millor atleta estranger classificat. El campió del Gran Premi Català de Cros obtindrà plaça directa a l’equip català participant al Campionat d’ Espanya de cros individual i per federacions autonòmiques (excepte el guanyador de la categoria sub 23, si fos de l’any 2001, que no es guanyaria plaça per a participar amb l’equip absolut).

Però no és l’única parada de cros aquesta setmana. Al Pla de l’Estany es disputa una de les proves de cros més destacades de les terres gironines. En un escenari ideal, el municipi de Banyoles acull la 21a edició del seu cros, que se celebra al Parc de la Draga, a tocar de l’estany i a la zona de la pista d’atletisme.

El CN Banyoles organitza aquesta prova, puntuable pel GP gironí de cros, amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany també com a organitzador i amb la col·laboració de l’ajuntament de Banyoles i la Diputació de Girona.

A les 9.30 h començarà el cros amb la cursa OPEN i finalitzarà a la 13.15 h amb la prova sub 8 femenina. A les 10.50 h es disputarà la cursa femenina absoluta i a les 11.25 h la cursa masculina. El circuit gironí també finalitza amb el cros de Banyoles.

· Web Banyoles