Deu atletes sub 20 de Catalunya a Jerusalem

707

Jerusalem tanca la temporada dels i les atletes sub 20 amb la disputa de l’Europeu de la categoria, amb la presència de deu atletes de Catalunya, molts d’ells i elles campions i campiones d’Espanya que arriben per buscar la millor classificació possible. Serà el punt i final a una gran temporada per a ells i elles, on alguns no només han destacat a nivell sub 20, també a campionats absoluts.

Jan Díaz – Foto: FCA

Sis d’ells competiran en categoria masculina. Comencem destacant la presència de Jan Díaz. L’atleta del CA Manresa ha estat aquest any campió sub 20 de llargada i 110 tanques i també ha destacat en campionats catalans absoluts. A Jerusalem competirà a les tanques, on va acabar amb una gran marca de 13.84 en el darrer campionat d’Espanya.

A la perxa tindrem la presència de dos atletes. D’entrada, el campió d’Espanya sub 20, Martí Serra, que ja sap que és competir a nivell internacional i obtenir un bon resultat. L’atleta del CA Manresa va acabar el campionat sub 20 amb 5.15 m, una marca genial que el presenta com un dels destacats del campionat. També estarà present Víctor León. L’atleta del CA Granollers va ser el subcampió sub 20 i també amb marca personal de 5.10 m.

També tindrem dues atletes a la marxa. Sofia Santacreu ja sap que és ser campiona d’Europa, en aquest cas sub 18. L’atleta del JA Sabadell arriba després de batre el rècord d’Espanya de la categoria i serà una de les atletes sub 18 dins del campionat. A Santacreu l’acompanyarà la campiona d’Espanya sub 20, Griselda Serret. L’atleta, entrenada per Sergi Calatayud, buscarà també un bon resultat a nivell internacional, una atleta que ja té experiència en copes d’Europa de la disciplina.

Daniela Fernández – Foto: FCA

L’últim doblet serà al disc. Aleix Camats i Daniela Fernàndez es volen erigir-se com els futurs dels llançaments catalans. L’atleta del CA Igualada arriba després d’obtenir l’or estatal, i buscarà a Jerusalem millorar la seva marca personal i poder lluitar per les primeres posicions. D’altra banda, Daniela Fernàndez tancarà la temporada amb l’objectiu de lluitar pel podi. L’atleta d’Olesa de Montserrat ve de ser tercera a Torrent al Campionat d’Espanya absolut, i buscarà un bon resultat que l’erigeixi com una de les protagonistes del curs.

Finalment, destaquem la presència de tres atletes més. D’entrada, a la velocitat, un nom propi. Pol Elvira, campió d’Espanya sub 20 als 60 mll, medallista català absolut i subcampió dels 100 mll sub 20, després d’una temporada exitosa i tancant el sub 20 amb marca de 10.55. L’atleta del FC Barcelona vol seguir l’estel·la d’altres velocistes catalans exitosos a nivell internacional, com Arnau Monné o Bernat Canet.

La representant dels salts serà Laurine Marimón. L’atleta del CA Tarragona arriba després d’una sensacional marca de 13.09 m que li va donar l’or, després de superar els 13 metres. Serà doncs, si s’apropa a aquestes marques, una de les clares protagonistes del sub 20.

En darrera posició, l’atleta Aleix Vives. El fondista del FACVAC Valls ja sap que és participar a nivell internacional, ho va fer aquest curs al mundial de cros, i arriba amb ganes de plantar cara a la prova dels 3.000 m. Vives va ser subcampió d’Espanya sub 20 amb 8:33:90.

El Campionat comença el dilluns 7 d’agost i acabarà el 10 de la mateixa setmana. Des de la FCA podreu seguir les evolucions de tots i totes les atletes presents i les marques que puguin aconseguir en cada prova.

· Informació