Deu medalles catalanes a Sabadell al Campionat sub 18

513

Sabadell va acollir el Campionat d’Espanya sub 18 de pista curta-Short Track de la RFEA, i va viure un cap de setmana ple d’emocions. Abans però, cal fer esment a l’acte que vam viure dissabte tarda, on l’Ajuntament de Sabadell va retre homenatge a la figura de Carme Valero. A més, es va donar per inaugurat el canvi de nom. La Pista Coberta de Sabadell passa a anomenar-se “Pista Coberta d’atletisme de Catalunya Carme Valero”.

A l’acte hi van assistir membre del consistori sabadellenc, juntament amb la família més propera de Carme Valero, amb la presència també de la presidenta Mercè Rosich i de membres de la Junta Directiva de la FCA. Josep Maria Antentas va conduir l’homenatge, on vam poder veure un vídeo, es va fer entrega d’una placa i un ram de flors a la família, en aquest cas, per part de la Joventut Atlètica Sabadell, i finalment es va inaugurar el plafó informatiu a l’entrada de la pista.

Aquest va ser un dels moments importants, però òbviament, el campionat va tenir emocions i grans actuacions en un pista que va tenir les grades plenes i un molt bon ambient en tot moment. D’entrada, cal destacar les deu medalles catalanes aconseguides, quatre d’elles d’or, tres de plata i tres de bronze. A més, es va aconseguir un rècord d’Espanya a la prova del pes, en aquest cas, de la llançadora del Piélagos Andrea Njimi Tankeu, que va aconseguir una marca de 16.43 m.

Noa Martínez va aconseguir or a la perxa. Foto Chiqui Martín

A Sabadell es va constatar que diversos atletes de Catalunya estan cridats a molt destacats en un futur proper. Comencem pel primer or, el de Noa Martínez. L’atleta del FC Barcelona va aconseguir medalla d’or a la perxa amb un salt de 3.75 m, superant la seva marca personal indoor i deixant enrere les seves rivals. Una magnífica actuació de l’atleta entrenada pel Gaby Martínez.

La segona medalla d’or va venir a les tanques. Mario Stefanov va aconseguir una meritòria primera posició en una final molt disputada, i amb una marca molt bona. L’atleta del CA Ascó va lluitar amb rivals de pes, i finalment, va ser el primer en entrar a meta amb una marca de 7.78, sent l’únic atleta en baixar de vuit segons. Stefanov ja fa temps que demostra ser un dels futurs de les tanques, no només a Catalunya, també a la resta de l’estat.

La tercera medalla d’or va arribar a l’alçada. Alejandro Muñoz, atleta molletenc del FC Barcelona, va aconseguir la primera posició amb un salt d’1.99 m. Muñoz, que va ser campió i RESP sub 16 el curs passat, segueix la seva evolució i frega de nou superar els 2 metres, en una final també igualada i un concurs molt regular, per part de l’atleta entrenat per Raúl Gràcia.

La darrera medalla d’or també va arribar a l’alçada. Zuzanna Bednarek, del Cornellà Atlètic, va fer bons els pronòstics i va aconseguir la victòria final, amb un salt d’1.75 m. Bednarek, que venia de fer el rècord de Catalunya dies abans, va superar a la resta de rivals i segueix recollint èxits a la seva prova estrella, tenint en compte també que practica les proves combinades.

Ivan Garcia i Unai Yuste medallistes al 60 mll. Foto FCA

A banda dels ors, cal destacar d’altres actuacions de mèrit. Per començar, tres medalles de plata. La primera, de Jan López als 200 mll. El velocista de L’Hospitalet Atletisme segueix amb l’excel·lent projecció que l’ha portat a ser campió de Catalunya i ara subcampió d’Espanya, amb una marca de 22.14. A més a més, també a la velocitat, Ivan Garcia es va pujar al carro dels homes més ràpids, i va tancar el campionat amb una marca de 6.85. L’atleta del FC Barcelona també segueix amb la seva projecció, i després d’un inici difícil per les molèsties, ha pogut encarar el final de pista curta amb bones prestacions.

La darrera plata va ser de Bakr El Asri. L’atleta del CA Lloret segueix sent un dels dominadors del fons català. Entregat a la temporada de cros els darrers mesos, El Asri va saber lluitar amb els millors per obtenir el segon lloc al 1.500 m, amb una marca de 3:58:50, registre personal indoor.

Víctor Jiménez a la final de la llargada. Foto Chiqui Martín

A més a més, vam viure tres bronzes catalans. D’una banda, també al fons, Albert Alsina va aconseguir el tercer lloc als 3.000 m, amb una marca de 8:39:32. Alsina es va mostrar fort amb el grup capdavanter tota l’estona, tot i que finalment va acabar en un meritori tercer lloc. També bronze per l’atleta del Dinamik Vilanova, Óscar Curto. El saltador va aconseguir el tercer lloc al triple salt amb un darrer intent de 14.18 m, marca que li va portar a la glòria com es va poder veure per la celebració amb els seus companys i família. El darrer bronze va ser d’Unai Yuste. L’atleta de L’Hospitalet Atletisme va ser tercer als 60 mll amb un temps de 7.06, una marca que li va valdre per superar a la resta de rivals que venien just darrere seu.

No obstant, cal ressaltar altres marques catalanes. L’atleta Lluc Subirós, del CA Tarragona, va acabar sisè a l’heptatló amb una marca final de 4.421 punts. Eric Mañé també va ser sisè a l’alçada amb 1.86 m. A la perxa, Aritz Fernàndez, de l’UA Montsià, va ser 4t amb 4.15 m, mentre que Biel Estruch aconseguia la mateixa marca, acabant 5è, però executant ambdós un concurs magnífic. Carla Ferrara, de l’Aldahra Lleida, va ser 5a al 3.000 m amb una marca de 10:06:84, mentre que Pere Mas, de l’AA Xafatolls, ho va ser a la final masculina amb 8:43:37.

Alba Viñals va competir en dues finals. Foto Chiqui Martín

Ja diumenge, Mònica Malevich, del CA Gavà, va ser sisena a la final d’alçada amb 1.62 m, Lucía Molina va aconseguir un meritori 4t lloc a la prova de llargada amb 5.53 m, mentre que Joan Martínez, del CA Terres de l’Ebre, va ser cinquè als 200 mll amb marca de 22.52. Al triple salt, sisè lloc per un altre ebrenc, David de la Llave, del CA Ascó, amb 13.90 m, mentre que l’andorrana Alba Viñals va ser sisena als 400 mll amb 59.62, i Ada Serrano, de l’AA Figueres, cinquena als 60 mt amb 8.74. En les darreres finals del campionat, cinquè lloc de Marta Gutiérrez, del FACVAC, als 1.500 m amb 4:37:61 i també cinquè lloc de Karim Fartaz, del CA Mollet, amb 4:00:72.

El Campionat d’Espanya sub 18 es va desenvolupar amb gran èxit amb l’ajuda de la Federació Catalana d’Atletisme, present en totes les facetes de l’esdeveniment.

· Resultats