DISPUTAT CAMPIONAT DE CATALUNYA SUB16

1458

Ahir dissabte, en doble jornada, es va dur a terme la final del Campionat de Catalunya sub16 a les pistes de Can Dragó a Barcelona, sota la organizació del Club Atletisme Nou Barris i amb la col.laboració de la Federació Catalana d’Atletisme. Vam tenir proves molt disputades, sent el principal exemple la final de 3.000 metres llisos masculins amb els tres primers classificats amb una diferència de només 12 centèsimes de segon.

Un campionat que enguany s’ha traslladat al mes de juliol amb motiu de l’ajornament del Campionat d’Espanya sub16 pels propers 23 i 24 de Juliol a les remodelades pistes Yago Lamela de la población asturiana d’Avilés.

En la jornada de matí els principals protagonistas han estat:

La saltadora de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Noa Martínez, que amb un salt de 3.75 metres ha aconseguit el rècord dels campionats en la prova de salt amb perxa. Més tard, ha intentat superar el rècord de Catalunya sub16 amb el llistó a 3.86 metres, sense èxit.

El velocista-saltador de la Unió Atlètica Rubí, Iván García, s’ha imposat en la final dels 100 metres amb un temps de 11.06 segons (vent 1.7) establint un nou rècord de Catalunya de la categoria, seguit de molt a prop per l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Unai Yuste, que ha entrat a meta amb un temps de 11.10 segons.

El mateix Iván García ha assolit la medalla d’or en el salt de llargada amb un millor intent de 6.66 metres (vent -0,5).

Un altre atleta destacat al matí ha estat Mario Stefanov, del Club Atletisme Ascó, guanyador dels 100 metres tanques (0,84m) amb un temps de 13.58 segons, que hauria suposat un nou rècord dels campionats si no fos perquè ha tingut un vent a favor de 4,7 m/s.

En la jornada de tarda, el més destacat ha estat:

El rècord dels campionats de la saltadora del Cornellà Atlètic, Zuzanna Bednarek, a la prova del salt d’alçada amb una marca de 1.69 metres.

El rècord dels campionats d’Erika Sellart en la prova de javelina femení amb una marca de 42.81 metres. Tot i així, ha quedat lluny del seu rècord de Catalunya de 46.15 metres.

El triomf inapel.lable de Bakr El-Asri del Club Atletisme Lloret de Mar en la prova de 1.500m obstacles amb un temps de prestigi de 4:26.82.

També cal fer esment de la victòria de la manresana Queralt Vallbona en els 300 metres femenins, amb un temps de 40.63, només uns segons per davant de Núria Argelich del Club Terres de Ponent amb 40.84.

· Resultats

· Fotos (Pedro Caballero)   · Fotos (Alex Elices)

· Fotos (Cosme Oriol)   · Fotos (Anna Lucas)