Diumenge amb moltes proves de ruta i trail

433

Catalunya s’ompla de proves de ruta i trail aquest cap de setmana. La prova més destacada, sens dubte, serà la que es viurà a Terrassa, la cocapital del Vallès Occidental. I és que aquest diumenge arriba la Toyota Mitja Marató Internacional de Terassa, dins del calendari RFEA.

De forma simultània, es disputarà la 18a cursa de 5 K Martí Centelles al mateix municipi, i organitzada per la mateixa entitat. A les 10 h del matí es donarà la sortida de la mitja al Parc dels catalans del municipi terrassenc. Concretament, la sortida i arribada serà per la Rambla d’Ègara a l’alçada del carrer Doctor Cabanes. La mitja marató circularà per l’interior del municipi i passarà per zones emblemàtiques, pel centre i els barris més perifèrics. La sortida de la cursa 5 K serà a les 10.15 h.

L’entitat, l’Associació Esportiva Mitja de Terrassa, buscarà aquest any superar els 3.000 inscrits, una gran xifra fora de les curses que es disputen a Barcelona capital. 300 voluntaris i voluntàries miraran d’ajudar en tota l’organització, en una prova que arriba a la 24a edició.

· Web Terrassa

Una altra cursa multitudinària del cap de setmana seran els 10 K de Vilafranca. L’ajuntament del municipi porta als carrers de la capital del vi un altre clàssic dins de les curses de ruta. La 13a edició tindrà la sortida i l’arribada a la Rambla Nosta Senyora, amb dues voltes al circuit de 5 K, i homologat per la FCA.

Un total de 1.500 atletes es donaran cita a Vilafranca. El carrer de la Parellada, la plaça de l’Oli, la plaça Sant Jaume i la plaça de la Constitució seran alguns de punts neuràlgics per on passarà la cursa. Recordem que els rècords de la cursa els van aconseguir la temporada passada Núria Gil i Mohamed El-Ghazouany.

· Web Vilafranca

Presentació Cursa Sant Blai

La 4a cursa del diumenge en ruta ens trasllada a terres lleidatanes. El Palau d’Anglesola acull la 8a edició de la cursa Agro-Llobera Sant Blai, una prova amb dues curses de 5 i 10 K homologats per la FCA i que tindrà la sortida a les 10 h de forma simultània. La sortida i l’arribada seran al creuament entre l’avinguda Sant Roc i l’avinguda L’Hospitalet.

La cursa acollirà a 650 atletes, comptarà amb un total de 100 voluntaris, i serà una bona ocasió per conèixer el municipi del Pla d’Urgell, de més de 2.000 habitants.

· Web El Palau d’Anglesola

Cursa Senders de Can Costa – Foto Vilapress

Finalment, aquest diumenge viurem una cursa de trail. La 4a edició de la Senders Can Costa tindrà lloc a Sant Vicenç dels Horts, el Baix Llobregat, i és una prova amb dues modalitats, d’una banda, l’Express d’11 K i 600 m de desnivell positiu i la trail de 18 K i 900 metres de desnivell.

La prova estarà organitzada pel Club Esportiu Santvi, que des de fa poc pertany també als clubs afiliats de la FCA. La sortida i l’arribada tindran lloc al Parc Che Guevara de Sant Vicenç, amb sortida a les 10 h pel trail i a les 10:10 h per l’express.

· Web Sant Vicenç dels Horts