DIUMENGE DE BON ATLETISME A L’ESTADI SERRAHIMA

871

Barcelona va acollir el Campionat de Catalunya Sub23, dues setmanes abans de veure a molts d’aquests atletes al Campionat d’Espanya a Santander

L’estadi Serrahima va acollir una nova edició del Campionat de Catalunya Sub23, aquesta vegada disputada en solitari.

D’entrada, destaquem el rècord del Campionat de la Mireia López, del CA Tarragona, en els 100 t. La tanquista tarragonina també va guanyar l’or amb un temps de 13.81s. Prèviament, a les semifinals, ja havia aconseguit el rècord dels Campionats amb 13.90. Marina Lamata i Clara Gabaldón la van acompanyar al podi.

En la velocitat, tenim nou campió en el 100 mll. Adam Tallón, CA Calella, va guanyar la final amb 10.76 i +2.4 de vent, per davant d’Àlex Valverde, amb 10.77. En categoria femenina, Anna Monsó va aconseguir l’or amb 11.96 i + 2.7 de vent a favor, seguida de Laura Sabaté. En el 200 mll, duel del CA Canaletes en nois, amb victòria final d’Adrià Alfonso, 21.29 per davant de Roger Ponce i de Julio César Brito. Anna Monsó va fer doblet amb l’or del 200 m, seguit de Clàudia Camacho i Carla Español. En el 400 m, Ivan Azuara, 47.99, sumava l’or, seguit de Marc Crespí i l’andorrà Pau Blasi. Meritxell Tarragó, amb 56.16, seria la campiona femenina, amb Irene Rubio i Carla Mongay amb plata i bronze.

En mig-fons, victòria de Pol Torrent al 800 m amb 1:56.97, amb plata per Sergi Lladó i bronze d’Isaac Paradas. En categoria femenina, victòria d’Irene Rubio, 2:18.34, amb plata per Judit Lerma i bronze per Teresa Calsina. En el 1500 m, triplet de l’Agrupació Atlètica, amb Laura Rodríguez guanyant l’or amb 4:36.07, Marina Freixa la plata i Mercè Sànchez el bronze. En nois, també victòria AA, amb Aniol Borràs amb l’or, Sergi Lladó doblet de medalles amb la plata i el bronze per Joan Bru. En el 5000 m, campió Yassin Kinya, amb plata per Joan Solé i bronze per Roger Valero i en categoria femenina, medalla d’or per Mercè Sànchez,, amb Laura Prieto plata i Irene Perales bronze.

En les tanques, a banda del RCAM de la Mireia, Ivet Rovira és la nova campiona en 400 tanques, amb 1:04.21, seguida de Bruna Luque i Melango Muakuku. En nois, campió Joan Moreno amb 52.43, amb la plata de Pau Rey i el bronze de Dani de la Hoz. En el 110 tanques, campió Yassir El Boussettaoui, seguit d’Eloi Santafé i el figuerenc Pep Bossa.

En els salts, domini a l’alçada dels germans Torrero, amb Àngel com a campió i Dani com a sots-campió, amb bronze per l’Héctor Ramos. El títol de Perxa seria per l’Eloi Caparrós, amb 4.90 m, seguit de l’Artur Coll i en Theo Ruiz. Doblet del CA Igualada en llargada, amb Aitor Caldito primer i Oriol Castells segon, deixant Tomàs Cañellas amb el bronze. Mario Montes seria el campió en Triple, per davant d’Israel Ferrón i Juan Aoiz Pérez.

En categoria femenina, victòria de Núria Caballero, la campiona absoluta PC, en Alçada, amb 1.70 m, seguida de Laia Planas i Anna Pereiras. Laia Boixet deixava un nou títol de perxa al CA Laietània, seguida d’Esther Dobón i Marta Méndez. L’Agrupació va dominar els salts horitzontals, amb Clara Gabaldón guanyant la llargada, seguida d’Andrea Florina Sabou i Marta Gallo. El triple salt va ser per Rosa Maria Buscà, seguida d’una nova plata de Sabou i el bronze d’Abril Piniés.

En els llançaments, triplet de medalles de l’atleta del CA Manresa, Montserrat Montañés, or en Pes amb 12.21 m i Martell amb 52.92 m i plata en disc. També doblet de l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Olga Morraja, guanyant l’or en disc amb 39.40 m i plata en Pes. Ariadna Esteve en Disc i Ariadna Domínguez en pes van sumar els bronzes, mentre que Irene Vega amb la plata i Andrea Pascual amb el bronze completaven el podi de Martell. En Javelina, la campiona absoluta Aina Ramos va guanyar l’or amb 47.02 m, seguida d’Anna Cabrera i Clara Gabaldón.

En categoria masculina, també es van repartir les medalles entre uns pocs atletes. En disc i pes, podi similar, amb la victòria de Daniel Cogul en ambdues proves, 14.06 m en Pes i 41.06 m en Disc, seguit d’Iker Vaqué, plata en les dues i de Pau Santanach, bronze en pes i de Pau Romero, bronze en disc. En martell, David Martín guanyava l’or amb 61.30 m, per davant del mateix Romero i de Víctor Guerrero. La Javelina va ser dominada per Pau Rodríguez, amb Roger Mogas segon i Arnau Ribé tercer.

Finalment, cal comentar les proves d’obstacles i marxa. En el 3000 obstacles, Marc Fernàndez guanyava la prova amb 9:54.17, seguit de Youssef Baider i Arnau Marín. En categoria femenina, Laura Prieto, que havia sumat medalla als 5000 m, guanyava l’or amb 12:18.98, seguida d’Irene Perales i de Clàudia Urrea. En els 10.000 marxa, Paula Juàrez guanyava amb 52:29.78, seguida de Laura Monje amb la plata. Joaquim Rico, amb 48:47.31 es feia amb l’or masculí, seguit de Mario Bassas.