Domini màxim català a la Pujada Vertical

543

La Federació Catalana d’Atletisme vol felicitar als atletes de la disciplina de trail que aquest cap de setmana han aconseguit pujar al podi del Campionat d’Espanya de la Pujada Vertical, celebrat al municipi murcià d’Ojós. En totes les categories, els atletes de Catalunya van aconseguir magnífiques marques i posicions.

D’entrada, a la categoria absoluta masculina, triple català al podi. Miquel Corbera va ser l’atleta més ràpid amb una marca de 39:00 i estableix un nou domini en aquesta prova. Jan Margarit, del CA Granollers, el va acompanyar al podi amb una marca final de 39:21, sent català també el tercer classificat, l’atleta del CE Penedès Eduard Hernàndez, amb 39:49, que també va ser campió màster M40.

Però la bona actuació no es va aturar aquí. La campiona absoluta també és catalana. Núria Gil, del CE Penedès, segueix amb el seu idili en les proves de trail i va aconseguir una nova medalla, la d’or, amb una marca de 47:08. La seva companya Laia Montoya va acabar 14a.

A la prova sub 20 també vam tenir dominadors catalans i catalanes. Martina Gonfaus guanyava la prova femenina amb un temps de 55:58, marca excel·lent de l’atleta del JA Berga. La prova masculina també va tenir doblet català. El company de Gonfaus, Jan Torrella, obtenia el segon lloc amb 41:25, seguit de Lleïr Barcons amb 44:10, medalla de bronze.

En categoria màster, a banda de la medalla d’Eduard Hernàndez, Joel Vila, del CN Olot, va ser bronze M35 amb 46:55 i Josep Llevadot, del Xafatolls, bronze M55 amb 58:42.