Dues marques personals al Mundial de Budapest

537

Budapest ha posat punt i final al Mundial d’atletisme després de més d’una setmana on hem viscut grans moments i espectaculars curses i concursos. A la capital hongaresa van viatjar onze atletes d’aquesta federació en moltes proves variades, entre la marxa, els llançaments, la velocitat, el fons i els salts.

D’entrada, volem felicitar a Cristina Montesinos. L’atleta egarenca va completar una magnífica prova dels 35 K marxa on va acabar en 5a posició i amb marca personal de 2:45:32, en una transició genial que la va deixar com la segona atleta de l’equip RFEA. Montesinos feia el seu debut mundialista i ho feia de la millor manera, sent l’atleta catalana amb una posició més alta a Budapest.

Jaël Bestué – Foto: RFEA

A banda de Montesinos, Esther Guerrero va ser l’altra catalana amb una marca personal. La banyolina va arribar a les semifinals dels 1.500 m i no va poder accedir a la final, però el nivell era altíssim i fruit d’això va poder executar una cursa que la va portar a una marca personal molt destacada, de 4:00:13, a tocar de baixar dels 4 minuts. Guerrero ja havia superat la primera eliminatòria, per tant, la participació de l’atleta va ser molt profitosa.

Meritxell Soler – Foto: RFEA

A banda d’elles dues, magnífic paper de Jaël Bestué. La santcugatenca va arribar a dues semifinals individuals i va competir també al relleu. Als 100 mll, va ser capaç de plantar-se a semifinals i lluitar amb les millors atletes del món. L’atleta va acabar amb 11.25 i 7a de la seva sèrie. Posteriorment, va ser capaç d’acabar 5a de les semifinals dels 200 mll amb una marca de 22.60. En total, quatre curses en pocs dies, rematat amb un bon paper general del 4×100 m, on no van poder passar a la final. Bestué ja està entre les millors velocistes del continent.

A banda d’elles, també cal destacar, entre d’altres, els papers de les maratonianes. Debut de Meritxell Soler a la prova reina de l’atletisme, amb un molt bon paper, 27a del món amb un temps de 2:34:38. Soler estava molt orgullosa, doncs venia la 37a del rànquing i va escalar deu llocs. Una molt bona posició per l’atleta de Sant Fruitós del Bages. A banda d’ella, l’atleta de Valls Marta Galimany també va competir a la marató, amb una marca de 2:37:10 i 38a global, en una nova participació després de la Doha.

Ayad Lamdassem – Foto: RFEA

Per a Laura Redondo va ser el tercer mundial. La llançadora de martell de Gavà no va poder passar a la final de la seva prova, en un any complicat després de tornar d’una operació. Redondo acaba la temporada amb una marca de 66.95 m a les eliminatòries de Budapest, setmanes després d’aconseguir la victòria al campionat d’Espanya. D’altra banda, també va competir la marxadora Raquel Gonzàlez. La maresmenca va acabar en 13a posició amb un temps de 2:51:53.

Adel Mechaal – Foto: RFEA

A la categoria masculina, Ayad Lamdassem va competir en el seu 4t mundial. L’atleta lleidatà va acabar en 22è lloc amb 2:12:59 a la marató, sent el corredor més veterà del grup. Una nova mostra del bon rendiment del maratonià, que segueix en un molt bon estat de forma.

També competia de nou en una prova mundialista el palamosí Adel Mechaal. L’atleta ho va fer a la prova dels 1.500 m, i va aconseguir arribar fins a les semifinals. Allà no va poder accedir a la final, acabant amb un temps de 3:33:33. No obstant, és una molt bona marca, donat que Mechaal havia finalitzat 4t del món cinc anys abans amb un temps de 3:34:71.

Jaime Guerra – Foto: RFEA

Els dos atletes catalans restants van ser Jaime Guerra i Bernat Erta. El de Sant Boi participava en el seu primer mundial al salt de llargada i no va poder accedir a la final. Amb tot, Guerra ja ha tastat per primer cop una prova amb els millors saltadors de llargada i ha tancat una gran temporada on ha estat també campió d’Espanya. D’altra banda, Bernat Erta va competir al relleu 4×400 m. L’atleta lleidatà va ser la 3a posta d’un quartet que malauradament no va poder passar a la final.