El Barça fa els deures i guanya les dues finals de 2a divisió

594

El FC Barcelona va aconseguir la victòria femenina i masculina a 2a Divisió del Campionat d’Espanya de clubs, fet que li dona una plaça d’ascens a 1a Divisió la temporada vinent. L’equip masculí va vèncer a Vilanova i la Geltrú i el femení a Valladolid. D’altra banda, el CA Granollers va guanyar la Final B3 a Santa Coloma.

A Vilanova, el Barça va escombrar els seus rivals i va guanyar amb 142 punts. L’Andorra Atletisme va ser cinquè i va sumar una nova experiència al campionat de clubs. Lo Esport de Menorca es va quedar l’altra plaça d’ascens a 1a Divisió.

El Barça va obtenir 13 victòries, alguna de les destacades, de Miguel Gasch al 200 m, Pol Moya als 1.500 m, Àlex Sànchez a la javelina, de Lucas Búa als 400 m, Pablo Sànchez-Valladares als 800 m i el retorn de l’andalús Héctor Santos, guanyant la llargada.

En el cas de l’Andorra Atletisme, segon lloc de Carles Gómez als 3.000 m o de Miquel Vilchez a la perxa.

D’altra banda, l’equip femení també va aconseguir una bona victòria a Valladolid amb 134 punts i va obtenir una plaça per pujar a 1a Divisió la temporada següent, amb l’Ourense Atletismo aconseguint la segona plaça i el CA Tarragona acabant en sisena posició amb 78 punts.

Amb una desena de victòries, l’equip blaugrana en va tenir suficient. Menció especial per als primers llocs de Martina Zunino als 400 tanques amb bona marca de 59.63, d’Elda Romeva al triple salt amb 12.94 m, de Guillermina Cossio als 200 m amb 24.63, i del relleu 4×100 m femení.

Pel que fa al CA Tarragona, segon lloc de Mireia López als 100 tanques i de Laurine Elisa Marimón al triple salt, i tercers llocs de Bàrbara Pintado al disc, de Clàudia Mir als 400 tanques, Mireia Redondo als 400 m o de Noa Antón als 100 m. L’equip tarragoní va sumar una nova experiència en fase d’ascens a 1a Divisió.

Això pel que fa als quatre equips catalans immersos en la final d’ascens, però en vam tenir cinc més en altres finals que no tenien opcions de plaça de pujar a 1a Divisió. Per exemple, el CA Granollers va ser capaç de vèncer la final B3 que es va disputar a Santa Coloma de Gramenet, amb el CA Tarragona en tercer lloc i l’UCA acabant en darrera posició.

Al final, amb 14.194 punts hongaresos, el CA Granollers va sumar la victòria, amb quatre primers llocs i cinc de segons, 13.442 pel CA Tarragona en tercer lloc, mentre que l’Unió Colomenca va acabar en darrera posició amb 11.263 punts, tot i que va sumar tres primers llocs.

Pol Mendoza, UCA, va obtenir la victòria als 100 m, Xavi Surós, CA Granollers, als 200 m, Aleix Lago, del CA Tarragona, als 800 m, Luan Henrique Silva, de l’UCA, als 110 tanques, Pol Aixalà, del CA Tarragona, als 400 tanques, M’hamed Mouacha, del CA Granollers, als 3.000 obstacles, Àlex Duran, CAG, al disc, Sergi Torner, UCA, als 5.000 marxa i finalment, el 4×100 m del CA Granollers.

En la darrera final amb presència catalana, el CA Vic, que organitzava la jornada, va tancar-la en tercera posició i 13.779 punts, mentre que l’Andorra Atletisme va acabar en darrera posició amb 11.893 punts.

Victòries de les germanes Viñals, Alba i Duna, en els 400 tanques i 400 mll respectivament, per l’Andorra Atletisme, de Jana Parareda a la javelina pel CA Vic, de Fiona Cavilli als 100 tanques també per a l’equip vigatà, i Aroa Carballo per les andorranes. En el 100 m extra, cal fer esment de la tornada d’Anna Monsó, que actualment competeix amb l’Hinaco Monzón.

D’aquesta manera, el Barça és l’únic equip català que va aconseguir plaça d’ascens, mentre que el CA Granollers va ser, juntament a l’equip blaugrana, l’únic en aconseguir una victòria en finals de 2a Divisió.