El Barça revalida el títol de campió de Catalunya de clubs

454

L’Estadi Serrahima va acollir la final A del Campionat de Catalunya de clubs, amb diversos equips lluitant pel podi i emoció fins a l’últim instant. Va ser tanta aquesta emoció que Cornellà Atlètic i L’Hospitalet Atletisme van empatar a 810 punts. Tot i que en un principi es va donar el segon lloc ex aequo, una revisió posterior del reglament va donar el segon lloc al Cornellà i el tercer a L’Hospitalet, degut a tenir més victòries el segon en el còmput global.

El grup del Barça en el podi. Foto FCA

La jornada va tenir el clar dominador del Barça. Els i les culers portaven un equip amb grans estrelles, i van acabar sumant 892,5 punts en el total, acabant primers també en aquesta jornada. Pol Elvira amb 10.52 va guanyar els 100 mll, Miguel Gasch amb 47.85 va aconseguir els vuit punts als 400 mll, el 4×400 mixt també va sumar els 16 punts amb 3:33:69, Jazmin Romeu va aconseguir la victòria als 100 mll amb 11.95, així com Mònica Clemente a la perxa, que tornava, amb 4.00 m, finalment, Elda Romeva va sumar els 16 punts a la llargada amb 6.01 m.

En el segon lloc, el Cornellà Atlètic, acabant tercer de la jornada. L’equip verd es va endur la victòria amb Alex Salas als 5.000 m amb 14:45:33, Marc Gale als 110 tanques amb 14.23, Ramon Adalia al triple amb 15.89 m, Dani Noguera al martell amb 54.30 m i Dani Álvarez als 1.500 m amb 4:02:02. En tercer lloc, L’Hospitalet Atletisme, empatat a 810 punts amb el Cornellà, fent una magnífica jornada, però acabant amb el bronze degut a les victòries de l’equip cornellanenc. A Serrahima, victòries dels dos 4×100 m, el masculí amb 42.46 i el femení amb 47.22 i de Laia Casajoana als 5.000 m amb 17:29:94.

L’Hospitalet Atletisme celebrant el tercer lloc. Foto FCA

Aquest va ser el podi final. Amb tot, la resta d’equips també van tenir molt a dir. Quart classificat, l’Agrupació Atlètica Catalunya, amb 739,5 punts en el global. L’equip local va aconseguir les victòries d’Àngel Torrero a l’alçada amb 2.08 m, Aaron Sola al disc amb 52.33 m, Judit Prats al pes amb 12.91 m i Katia Coquis a la javelina amb 45.12 m.

En cinquè lloc, l’Aldahra Lleida amb 560 punts globals. L’equip lleidatà va fer una bona segona jornada, mantenint la posició amb la que arribaven a la cita, tot i quedar sisens a Serrahima. L’equip del Segrià va aconseguir la victòria de Marwa El Khouya als 1.500 m amb 4:52:76, i algun tercer lloc estratègic suficient. En sisè lloc, finalment, l’UCA amb 549 punts, executant un final magnífic. L’equip colomenc es va recolzar en les seves estrelles, com Marina Lamata, que va guanyar els 100 tanques amb 14.03, o Ericka Maseras, segona als 100 mll i Laia Rodríguez, segona a la llargada.

L’Aldahra Lleida va ser cinquè. Foto Club

En sisè lloc, l’Avinent Manresa. L’equip manresà no va acabar de trobar-se en cap moment, i tanca aquest campionat de clubs amb 509, 5 punts. Això sí, les grans referències del club no van fallar, com Laura Bou, sumant els 16 punts als 400 mll amb 54.25. En darrer lloc, el CA Tarragona. L’equip tarragoní va sumar 412,5, i va tancar la classificació. Aquí, paper destacat de Mireia López, tercera als 100 tanques.

D’aquesta forma, Barça campió de clubs 2024, amb Cornellà segon i L’Hospitalet Atletisme tercer. Des del format conjunt de 2013, L’Hospitalet ha pujat vuit vegades al podi, el Cornellà quatre, i el Barça ha dominat totes les edicions enduent-se la victòria.