El CA Manresa masculí puja a 1a Divisió RFEA

589

El CA Manresa competirà la temporada que ve a la 1a divisió de l’atletisme estatal RFEA, després d’assolir l’ascens des de 2a divisió a Pamplona, amb 102 punts i derrotant a rivals molt potents. El conjunt manresà, doncs, acompanyarà a les noies que ja competeixen, en aquest cas, a la Divisió d’Honor.

L’equip del Bages va aconseguir la victòria gràcies a la gran aportació de tots els seus puntals, una plantilla molt jove amb ganes de créixer. Així, Isaías Artigas amb 10.71 als 100 mll, Biel Salas als 110 tanques amb 14.21, Martí Serra a la perxa amb 4.90 m i Jan Díaz a la llargada amb 6.96 m van aconseguir les victòries. No obstant, d’altres com Biel Cirujeda als 200 mll, Adrian Sedano, segon al martell, Gerard Acín al triple i Abel Casalí als 3000 m també van sumar punts molt importants. Així, l’equip manresà va pujar davant d’altres equips, tot i que els navarresos de l’Hirru Herri els acompanyaran.

CA Tarragona femení

L’altre equip amb opcions de pujar era el CA Tarragona femení. L’equip tarragoní va acabar en cinquena posició a la Final A, i d’aquesta manera restaran una temporada més a 2a divisió. Mireia López va guanyar la prova dels 100 tanques amb 13.94, i Laurine Elisa Marimon la del triple amb 12.22 m, sent els dos únics primers llocs aconseguits. D’altres destacats van ser Júlia Suàrez, segona als 5.000 marxa, Bàrbara Pintado tercera al disc, Marina Tibau tercera al pes i Sofia Rubio tercera a l’alçada. Finalment, cinquenes amb 84 punts.

Unió Colomenca femení

Tarragona i Santa Coloma van acollir finals amb sis equips catalans. No obstant, en aquest cas, al ser la B2 i B3 no tenien opcions d’ascens. Comencem a Santa Coloma, on UCA, CA Canovelles i Andorra Atletisme van competir-hi. Les locals van obtenir la victòria, amb l’equip del principat en quart lloc i el Canovelles en sisè lloc. La catalana més destacada va ser Marina Lamata, guanyant els 100 tanques amb 13.59. No obstant, UCA va obtenir altres victòries, com la de Rosario Marqués als 100 mll, Ruth Martí als 3.000 m, Noelia Medina als 1.500 m, Andrea Segovia a la llargada, Laia Rodríguez al triple salt, Sara Caro al pes i el relleu 4×100 m.

Andorra At.

Menció especial per l’Andorra Atletisme. El conjunt del principat també va obtenir victòries importants, com la de Carlota Màlaga als 400 mll, Duna Viñals als 200 mll, Alba Viñals als 400 tanques, Xènia Moruelo als 3.000 obstacles i Noa Godoy a l’alçada. Els millors resultats del CA Canovelles van ser de tres atletes del CA Gavà, filial de les del Vallès Oriental, Maria Brullas als 200 mll, Mònica Malevych a l’alçada i Carla Pérez a la perxa, totes elles segones, a més de Júlia Lahosa, segona als 1.500 m.

Finalment, a Tarragona, CA Tarragona, Barcelona Atletisme i Andorra Atletisme masculí disputaven una final B. L’equip barceloní es va endur la victòria, amb el tercer lloc pel CA Tarragona i el quart per Andorra Atletisme.

Barcelona At. masculí

L’equip barceloní va sumar victòries amb Albert Romeo als 200 mll, Mario Santín als 400 tanques, Pau Vergés al triple i Youssouf Belfakir al pes, sent molt regular amb d’altres proves. L’equip barceloní està en un moment de creixement, i ho ha demostrat aquí en una nova victòria a 2a divisió. D’altra banda, l’equip local també va sumar victòries, com ara la de Aleix Lago als 800 m, Víctor Jiménez a la llargada, amb marca de 6.64 m i Mar Suàrez als 5.000 marxa.

Finalment, destacar les marques del conjunt andorrà, on atletes com Danel Herrero als 400 mll, Carles Gómez als 1.500 m, Francesc Carmona als 3.000 obstacles, Víctor Coll a l’alçada i el 4×400 m van sumar els màxims punts possibles. És la primera experiència del conjunt andorrà a la divisió estatal.