El Campionat d’Espanya sub 20 arriba a Sabadell

988

La Pista Coberta de Sabadell serà l’escenari del Campionat d’Espanya sub 20, una prova que reunirà als i les millors atletes de la categoria a nivell estatal, i on competiran una vuitantena d’atletes de Catalunya.

Sabadell tornarà a acollir una prova d’aquestes característiques. La competició començarà dissabte al matí a les 10 h i finalitzarà a la 13.30 h. La segona jornada es disputarà a la tarda, a partir de les 17 h, allargant-se fins a les 21.20 h. Finalment, diumenge a les 10 h començarà la darrera jornada.

Una vuitantena de catalans i catalanes competiran en aquest Campionat d’Espanya. D’entrada, quatre atletes arriben com a líders del curs a les seves proves. Pol Elvira, del FC Barcelona, als 60 mll, Martí Serra, del CA Manresa, a la perxa, Cesc Boix, del CA Igualada, a la prova dels 3.000 m i Daniela Fernàndez, del Valencia Atletismo, a la prova del pes.

A la velocitat, a banda d’Elvira, també cal destacar a Arnau Gómez, del Playas de Castellón, que arriba amb un molt bon registre als 200 mll. A la prova dels 400 mll, David Pérez i Mario Santín, que van protagonitzar una arribada frenètica al Campionat de Catalunya, també tenen serioses opcions de lluitar el podi. A nivell femení, diverses atletes optaran a entrar a la final. Celia Payrato arriba amb la tercera millor marca, i tindrà la companyia de Meritxell Hernàndez, Ericka Maseras i Marta López. Un altre nom destacat serà el de Laia Zurita. L’atleta internacional és una assegurança al 400 mll, però també estarà inscrita als 200 mll.

Al migfons, cal destacar la presència de Martí Sànchez als 800 mll i d’Aniol Clavell als 1.500 m. Al 3.000, a banda de Boix, clar candidat, Pol Seriñana i Jan Casamada també arriben amb opcions clares de disputar el podi. A la categoria femenina, Carla Bisbal i Júlia Munté als 800 m i als 1.500 m respectivament són les millors posicionades, amb Àmbar Tomàs com a clara favorita pel podi als 3.000 m.

Als salts, Antoni Gonzàlez, el campió català d’alçada, és l’únic en superar els 2 metres, i serà clar favorit per buscar la victòria. A la perxa, a banda de Serra, Víctor León també tindrà opcions de poder quedar entre els tres primers classificats. A la llargada masculina tenim molts noms. D’entrada al campió català absolut, Jan Díaz, acompanyat de Pere Casanova i Saul Ruíz, el campió català. Al triple salt, Pau Vergés serà el màxim candidat.

A la categoria femenina, Anna Cardona, Sílvia Ruiz i Mireia Félix tindran clares opcions a la perxa, amb Paula Niubó tenint la tercera millor marca d’entre les inscrites a la llargada, i Laurine Marimón com a clara candidata al triple, empatada amb Diaou Diallo.

En els 60 mt, l’andorrana Lerato Pagès, campiona catalana, tindrà opcions reals d’aconseguir la victòria, amb Igambo Muakuku i Judit Alemany entre les candidates, almenys, per un lloc a la final. El mateix Jan Díaz, amb opcions a la llargada, podrà optar al podi de les tanques.

Finalment, a la prova de les combinades, a l’heptatló comptem amb la presència d’Adrian Priego i Jordi Sànchez i al pentatló de Carola Blanco i Anna Tuñón.

El Campionat d’Espanya sub 20 es podrà seguir a través de La Liga Sport TV i des de les xarxes socials de la FCA, on es farà un seguiment de tot el que succeeixi, i des de les xarxes socials de la RFEA.

· Reglament   · Informació Tècnica   · Atletes inscrits