El Campionat Universitari inaugura la temporada d’aire lliure

795

L’Hospitalet Nord inaugura la temporada d’aire lliure 2024 en pista, a banda dels llançaments, que ja es competeix durant tot l’hivern. El Campionat de Catalunya Universitari serà la porta d’entrada a les proves fora de la pista curta, un cop abaixarem el teló de la PC Carme Valero per centrar-nos en la primavera i l’estiu. A L’Hospitalet, un total de 591 inscripcions amb alguns noms molt destacats.

La Universitat de Barcelona, amb la col·laboració del CE Universitari i L’Hospitalet Atletisme, organitzen aquest Campionat de Catalunya on els i les atletes representaran les seves universitats. Serà una primera pedra de toc, per a la gran majoria una oportunitat, o bé per practicar proves diferents de les que fan normalment, o bé per aconseguir una primera marca en les seves disciplines abans de Setmana Santa.

Recordem que el Campionat és OPEN, d’aquesta manera, es poden inscriure atletes que no venen de cap universitat, per tant, no tindran dret a medalla. A més, també es poden apuntar atletes universitaris sense llicència atlètica amb la FCA. Fent un repàs general, la Universitat de Barcelona és la que porta més atletes i la que té més participacions inscrites, un total de 108. La segueixen la Universitat Politècnica de Catalunya amb 63 i la Universitat Autònoma de Barcelona amb 52 inscripcions.

La competició començarà a les 9 h amb el martell femení, i seguirà durant tot el matí fins arribar a les 15.15 h, hora de la darrera final, la dels 1.500 m. masculins. Durant tota la jornada es disputaran totes les proves del calendari d’aire lliure tan a nivell masculí com a nivell femení.

Alba Ruiz en el darrer Campionat de llançaments català. Fotos Martín

Fem un repàs ràpid dels i les atletes que s’han apuntat a l’Universitari que tenen un paper destacat. Als llançaments de martell, veiem la presència d’Alba Ruiz o Irene Vega com les més destacades a nivell femení, i Daniel Noguera a nivell masculí. A la javelina, Guim Morcillo o Àlex Gonzàlez seran dels més destacats, mentre que la prova femenina veiem inscrita a Aina Ramos, campiona de Catalunya en anys anteriors, que faria el seu debut.

Al disc, molta presència d’atletes de combinades, com Joaquim Rodríguez, Gerard Merino o Pol Vila, i d’experts llançadors, com Daniel Cogul, mentre que a la prova femenina, atletes com Zaynab Nouali o Maria Vallès, medallista espanyola recentment, seran destacades. Finalment, al pes, Estel Pons o Irma Gonzàlez tindran paper destacat a la prova femenina, mentre que Arnau Gabaldón, el mateix Daniel Cogul o els atletes de combinades seran favorits al masculí.

Pel que fa als salts, a l’alçada destaquem la presència de Daniel Torrero, Àngel Torrero o Edgar Climent, a la prova masculina i Julia Lillo o Anna Pereiras a la femenina, al triple salt masculí a Pau Vergés o Bruno Rivera, al triple femení Susan Ekhaguere, a la perxa masculina Ignacio Aoiz i Henry Piedrahita i a la femenina Miriam Martínez o Raquel Cosme, i finalment, a la llargada masculina Pere Casanova o Saül Ruíz i a la femenina Laia Rodríguez.

A les proves de velocitat, destacar la presència de Clàudia Camacho o Aina Barri als 100 mll, Bernat Servera o Guillem Arderiu a la prova masculina, l’atleta internacional Berta Segura i Maria de Mingo als 200 mll, o Aleix Alsina a la prova masculina. Als 400 mll, Berta Calvera i Jana Hurtado a la prova femenina i Oriol Calsina i Àlex Valverde a la masculina, protagonitzaran un bon duel per obrir la temporada.

A les proves de mig fons, als 800 m, destacar la presència de Beth Cáceres i Cristina Martins als 800 m, mentre que Raúl Villalonga o Pau Mora destaquen a la prova masculina, Joan Bru i Miquel Borràs als 1.500 m masculins i Paula Adriana Hritiuc i Julua Solé als femenins, als 3.000 m, Irene Perales a la prova femenina i Francesc Àguila a la prova masculina, i finalment, als 3.000 obstacles, Álvaro López a la masculina i Laura Prieto i Carla Gonzàlez a la femenina.

Finalment, a la prova dels 5.000 marxa, destacar la presència d’Alicia Castejón, Erika Duro, Noa Rodríguez i Alexia Palomero a la prova femenina i Lluc Serrat i Joaquim Rico a la masculina. A les tanques, als 110 t, Mireia López serà el cap de cartell femení i Roger Martínez, subcampió absolut dels 60 mll el cap de cartell masculí, mentre que als 400 tanques, Éric Esteve, Sergi Teixeira i de nou Àlex Valverde, figuren a la prova masculina, mentre que Clàudia Mir, Ivet Rovira i Jana Hurtado ho fan a la femenina.

12 universitats s’enfrontaran doncs també per veure quines son les que s’emporten més medalles. En els anys anteriors, Lleida havia acollit el Campionat català universitari, aquest cop, torna a la província de Barcelona, sent també la prova que obra l’aire lliure.

· Reglament   *Llistes de sortida*