El català de clubs sub 20 arriba amb molta igualtat

1043

La Federació Catalana d’Atletisme celebra aquest dissabte a la tarda el Campionat de Catalunya de clubs sub 20, la competició que aplega als millors equips de Catalunya d’aquesta categoria, en categories masculines i femenines. 24 equips s’enfrontaran en ambdós categoria, 12 per banda, de setze clubs diferents.

La competició començarà a les 16 h a Sabadell i s’allargarà fins a les 20 h, amb la prova dels relleus. El Barça s’ha reforçat aquest any per buscar el doblet català, però davant tindrà a clubs com l’Aldahra Lleida, Cornellà Atlètic, L’Hospitalet Atletisme, Agrupació Atlètica o CA Manresa i CA Igualada, que miraran de posar en complicacions als i les blaugrana.

Anem a fer un repàs dels noms destacats que hi veurem. A la categoria masculina, veurem el debut d’Ivan Garcia amb la samarreta del FC Barcelona. Unai Yuste de L’Hospitalet i Pau Subirats del CA Igualada també tindran molt a dir a la prova dels 60 mll. Als 200 mll, d’altra banda, Jan López de L’Hospitalet, Xavi Jaén CA Granollers i Adrian Mota, de la JA Sabadell, parteixen amb avantatge.

Als 400 mll, Ivan de Haro de l’UCA i Nil Cabello de CA Igualada arriben amb les millors marques. Al mig fons, menció per Mathios Fernàndez, de l’equip de l’Anoia, amb el millor registre. Als 1.500 m. molta atenció a Albert Alsina, del FC Barcelona, i Amin Ezzitouni, de l’Aldahra Lleida, que els hem vist més a cros però tenen molt a dir a PC.

Lluc Subirós i Guillem Font estaran presents. Foto FCA

Als 3.000 m, també del Barça i del Lleida i també provinent del cros, Biel Mornacho i M’hamed Mouacha. Als 60 mt tenim a Adrian Priego, del Barça, com un dels més destacats, també amb els experts en combinades Gerard Latorre i Guillem Font. A l’alçada, dos noms per sobre la resta, Alejandro Muñoz, abans al CA Mollet i ara al Barça i Antoni Gonzàlez, CA Igualada. També tindran a dir Aketza Sumell i Pol Mendoza. A la perxa, d’altra banda, Martí Serra, del CA Manresa, és l’alteta amb millor marca, uns excel·lents 5.20 m, mentre que el segueix Adrià Ripollès, del Barça.

Finalment, a la llargada, Lluc Subirós, del CA Tarragona, que ve guanyar el Campionat català de proves combinades sub 18, arriba amb la millor marca. Al triple salt, dos noms, d’una banda, Mohammed Mahfuz Idrissu, de l’AA Catalunya, i de l’altra, Martí Fontanals, del Barça i ex del CE Penedès. Finalment, al pes, Ismael Romero, del Cornellà Atlètic, destaca per sobre la resta.

Pel que fa a la categoria femenina, en els 60 mll, atletes com Jazmin Romeu, una de les líders catalanes a nivell general, Carla Cagigós del Lleida o Daniela Moreno de l’Agrupació Atlètica tenen molt a dir. En els 200 mll, Claudia Martínez de l’Aldahra LLeida i Mabintou Camara, del CA Igualada, tenen la millor marca. Als 400 mll, Diana Fernàndez lidera les millors marques i confirma l’equip lleidatà com un dels candidats a podi. Martina Zunino, del Barça i ex Muntanyenc, i Inés Calleja, CA Sant Just, la segueixen.

L’Aldahra Lleida bronze d’Espanya sub 20 2023. Foto club

En els 800 m, Irene Montoliu del CA Vic arriba amb la millor marca, tot i que molt de compte amb Estel Jordan, de l’Aldahra Lleida, amb grans registres al cros. En els 1.500 m, Marwa El Khouya, també de l’equip lleidatà, lluitarà amb l’aragonesa Natalia Benito, del Barça, per buscar el primer lloc. Als 3.000 m, de nou duel Lleida-Barça, amb Carla Ferrara, campiona de cros i Mar Serrano.

Als 60 mt, Helena Santacana, del Barça, arriba amb el millor registre, seguida de Marina Montserrat, del Cornellà Atlètic. No obstant, noms com el de Mercè Junyent, del CA Manresa, també tindran molt a dir. A l’alçada, un nom clar. Ona Bonet, rècord català sub 18 el darrer any, mirarà de buscar el primer lloc. A la perxa, sens dubte, Noa Martínez, del Barça, tindrà tots els ulls posats. A la llargada, Lucia Molina del CA Igualada i Gabriela Ruiz, del Barça, arriben amb les millors marques.

Finalment, al triple, Elda Romeva acapara les mirades després del seu excel·lent inici de curs, seguida de l’experta en combinades Zuzanna Bednarek. Finalment, al pes, Núria Moix, del CA Igualada, i Ingrid Valcarcel, del Barça, seran les més destacades, amb Mònica Vallès d’outsider.

La competició la podreu anar seguint a través de les xarxes socials de la FCA, on estarem pendents de millors marques, rècords i els relleus finals que decidiran el títol.

· Reglament  · Clubs participants   · Atletes inscrits