El CEAM celebra amb èxit un seminari sobre l’entrenament de la dona

535

El Centre d’Entrenament d’Atletisme de la Mar Bella (CEAM) va celebrar aquest dissabte un seminari de formació sobre l’entrenament de la dona, que va comptar amb la presència de nou ponents de luxe dins de l’atletisme. La inauguració va anar a càrrec de la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, la Sra. Mercè Rosich, que també va presentar una de les ponències.

La sala de formació del CEAM Mar Bella es va omplir per poder escoltar la veu de les diverses expertes en entrenament i atletisme femení, en general. D’entrada, vam escoltar la Sra. Alba Pérez, fisioterapeuta especialitzada en psiconeuroinmunologia i exercici enfocat a la dona. Pérez va explicar la importància del treball del sòl pèlvic en en la vida de la dona, des de l’entrenament d’atletisme, per millorar el rendiment fins al dia dia de la dina.

Posteriorment, va ser el torn de la Dra. Gómez Roig, amb la conferència “Cicle menstrual i rendiment”. Va ser un repàs exhaustiu de com adaptar aquest aspecte de la vida de la dona esportista, a l’entrenament, per tal de millorar la salut i el rendiment en competicions.

La presidenta de la FCA, la Sra. Mercè Rosich, en la seva exposició “Aspectes psicosocials influents en la dona esportista”, va fer un repàs del paper de la dona esportista, des de la creació dels Jocs Olímpics moderns fins a l’actualitat. Cal, destacava, donar més visibilitat a les esportistes. Això s’aconsegueix, entre altres, amb una bona presència als mitjans de comunicació, a les xarxes socials i a la vida pública.

De cara a la millora nutricional, la Sra. Diana Alonso, experta en aquesta matèria, va fer una extensa explicació sobre els nutrients necessaris pels entrenaments i les competicions de la dona esportista, mirant de corregir certes pautes que semblen avui correctes. A més a més, va parlar sobre els suplements esportius, la seva utilitat i els mites.

 

També va intervenir la Sra. Eulàlia Torrescasana, entrenadora de l’Avinent Manresa, que va mostrar en la seva conferència un programa pràctic  que en aquests moments està adaptant amb les seves atletes. Tractant aspectes com els relatius al cicle menstrual i a les seves càrregues durant els entrenaments.

Finalment, quatre de les atletes catalanes que han corregut en el 4×400 de la selecció espanyola: Sara Gallego, Laura Bou, Berta Segura i Geena Stephens, van participar en una taula rodona on el públic va fer una sèrie de preguntes sobre rendiment esportiu, aspectes que cal millorar per donar més visibilitat a la dona en l’esport, situacions comparatives amb els seus companys homes i previsions esportives de futur de cadascuna d’elles.

El seminari es va poder seguir per streaming a través de la pàgina del CEAM. El seu director, en Luís Sevillano, destacava la importància de tractar aquests aspectes vitals i donar la possibilitat de seguir-ho en directe. A més a més, també es va comptar amb la presència de l’exatleta Olga Ortega com a conductora de les presentacions. Hi van assistir una vuitantena de persones.