El Critèrium de llançaments encara les darreres jornades

426

La Federació Catalana d’Atletisme organitza les darreres jornades del Critèrium de llançaments d’hivern amb dues jornades més de llançaments menors i llançaments absoluts. La primera prova es disputarà dissabte a Rubí, mentre que la segona es farà diumenge a Castellar del Vallès.

En aquesta darrera jornada a Castellar, totes les proves seran protagonistes, doncs veurem el martell, el disc i la javelina en categories masculina i femenina. En el disc masculí, presència d’atletes com Íker Vaqué, Juan Antonio Cifuentes i Sebastián Berengui, com a millors marques, a banda de l’atleta Eloi Jané.

Pel que fa a la prova del martell masculí, presència de Daniel Ruíz, que ja ha començat la temporada amb bons resultats, Daniel Noguera, Joan Bea i el mateix Eloi Jané, que participarà en ambdues proves. Finalment, a la javelina, Pau Rodríguez, que ha aconseguit marca personal durant aquests critèriums, lidera la taula, seguit d’Arnau Ribé, Roger Mogas o Juan Carlos de la Torre, que farà el seu debut aquest any.

Pel que fa a les proves femenines, nova participació al disc femení de Daniela Fernàndez del Haro, que ja va superar els 51 metres dies enrere, i tornarà a buscar una bona marca. Olga Morraja, Ariadna Esteve i Haja Gerewu la segueixen. Al martell femení, presència de Belén Bermejo com a cap de cartell, seguida de les joves Carla Serral i Alba Martín, que ja va guanyar el critèrium la setmana anterior a Manresa a les seves dues companyes. A la javelina, Katia Coquis serà la cap de cartell, seguida de les joves Eulàlia Férriz i Aisha Mohammed-Mariche.

El cap de setmana passat, a Manresa, Daniel Ruíz va ser el millor al martell amb 53.89, seguit de Daniel Noguera amb 53.68. Ioana Maria Secara va ser la millor discòbola amb 40.01 m, seguida de Maria Vallès amb 39.85 m. I com dèiem, Alba Ruiz va ser la guanyadora del martell absolut amb una gran marca de 50.57 m, seguida de Belén Bermejo amb 47.76 m.

· Reglament   · Atletes admesos

Pel que fa a Rubí, penúltima jornada del Critèrium de llançaments menors. El disc i el martell prenen el protagonisme en les categories sub 16 a sub 20. La jornada es disputarà de 9.30 h del matí a 17 h de la tarda. Pau Fanés serà l’atleta amb millor marca present al disc sub 16, seguit de Dídac Vilà. A sub 18, Daniel Gonzalo vol seguir sumant bones marques de cara al Campionat de Catalunya, sent l’únic que ha superat els 40 metres. Finalment, a sub 20, Aleix Camats, atleta internacional, serà el cap de cartell. Al martell sub 16, Àlex Díez arriba amb la millor marca, mentre que Jordi Pizarro serà l’únic català present en superar els 50 metres a sub 20.

A nivell femení, Martina Ferrando lidera la taula de disc sub 18, Ingrid Molina i Aina Gost la del martell sub 18, mentre que al martell sub 20 trobem l’única atleta capaç de superar els 50 metres, la manresana Mar Santanach, acompanyada de Georgina Alabart.

· Reglament   · Atletes inscrits