El FC Barcelona aconsegueix la victòria al Campionat de Catalunya de clubs

818

El FC Barcelona es va emportar els títols en categoria masculina i femenina del Campionat de Catalunya de clubs Final A disputat a la Pista Coberta de Sabadell. L’equip blaugrana, doncs, va superar els seus rivals en ambdues categories, deixant a Cornellà Atlètic en segona posició i L’Hospitalet Atletisme en tercera posició en categoria masculina i el CA Manresa segones i l’Agrupació Atlètica de Catalunya terceres en categoria femenina.

A més a més, cal destacar diverses marques de rellevància. El 4×400 m de L’Hospitalet Atletisme va aconseguir el rècord de Catalunya absolut amb una marca de 3:17:98, format per Joan Moreno, Ignacio Flaquer, Dani Ponce i Elvin Josué Canales. Precisament, aquest darrer també va aconseguir el rècord de Catalunya sub 23 a la seva prova, els 800 m, amb marca d’1:48:14, que també era rècord dels Campionats.

D’altra banda, l’atleta Laura Bou va aconseguir el rècord dels campionats als 400 mll amb marca de 54.92. També ho va fer Pol Retamal als 200 mll, amb 21.10 i Jaime Guerra a la llargada amb 8.02 m. Finalment, Jaël Bestué va aconseguir igualar el RCAT i batre el RCAM dels 60 mll amb marca de 7.32.

Cornellà At.

A la categoria masculina, el Barça es va endur la victòria per un estret marge, amb 83 punts, per 81 del Cornellà Atlètic, el segon classificat. El podi el va completar L’Hospitalet amb 69 punts, superant per només dos a l’Agrupació Atlètica, 4rts amb 67 punts. El CA Manresa va acabar 5è amb 45 punts, just per davant del Barcelona Atletisme, amb 44 punts. El CA Igualada va sumar 40 punts i finalment, l’Aldahra Lleida va acabar cuer amb 38 punts, fet que provoca que sigui l’equip que baixi a Final B.

L’Hospitalet At.

Pel que fa a les victòries, a banda de les destacades com a rècords, cal comentar la victòria de Bernat Canet als 60 mll amb 6.84 i de Marc Gale als 60 mt amb 7.93 pel Cornellà Atlètic, la de Javi Lorente als 400 mll amb 48.62 per L’Hospitalet Atletisme, la de l’Ilias Fifa als 3.000 m amb 8:14:78, d’Àngel Torrero a l’alçada amb 2.06 m i d’Aaron Sola al pes amb 16.16 m per l’Agrupació Atlètica de Catalunya i les victòries de l’equip guanyador, el Barça, amb Aleix Pi a la perxa amb 5.40 m, Ramon Adalia al triple salt amb 14.92 m i Pol Moya als 1.500 m amb 4:05:55.

Pel que fa a la categoria femenina, el FC Barcelona va aconseguir la victòria amb 96 punts, deixant a la segona posició al CA Manresa amb 78 punts i a l’Agrupació Atlètica de Catalunya amb 63 punts. Les quartes classificades van ser l’Aldahra Lleida amb 58 punts, en cinquena posició al Cornellà Atlètic amb 57 punts, a la sisena L’Hospitalet Atletisme amb 54 punts i a la setena el CA Tarragona amb 40 punts. Finalment, el CA Igualada serà l’equip que baixi a Final B, després d’acabar cuer amb 22 punts.

Avinent Manresa

Tanmateix, destaquem les victòries de la Laura Hernàndez als 200 mll amb 25.19, de Miriam Costa amb 9:39:06 als 3.000 m, de Núria Caballero a l’alçada amb 1.71 m, de Mònica Clemente a la perxa amb 4.00 m, de Naiara Estanga al triple salt amb 12.76 m i dels 4×400 m amb 3:51:25 pel FC Barcelona. A més a més, victòria de Mireia López als 60 mt amb 8.57 pel CA Tarragona, de Rebeca Miguelena  als 800 m amb 2:13:76 per l’Aldahra Lleida, de Marina Guerrero als 1.500 m amb 4:45:04 pel CA Manresa i de Judit Prats al pes amb 13.93 m i d’Andrea Sabou a la llargada amb 6.00 m per l’Agrupació Atlètica de Catalunya.

És la 18a vegada que el FC Barcelona aconsegueix el doblet al Campionat de Catalunya de clubs, a més a més recupera el títol femení que la temporada passada va guanyar el CA Manresa.