El FC Barcelona governa al Campionat de clubs

748

El FC Barcelona es va endur la victòria al Grup A del Campionat de Catalunya de clubs després d’acabar en primera posició a la segona jornada disputada a l’estadi Serrahima. L’Hospitalet Atletisme va acabar en el segon lloc global, acabant tercer a Barcelona i fent valer la primera plaça de la primera jornada. El Cornellà Atlètic, segon a Serrahima, va endur-se el bronze. El CA Igualada i el Barcelona Atletisme tornen a descendre al Grup B.

Va ser una jornada passada per aigua, amb diverses proves disputades amb pluja o bé amb el terreny mullat, però els i les atletes sabien el que es jugaven, i van demostrar estar en forma i buscar els millors objectius pels seus equips. El Barça va posar tota la carn a la graella i va aconseguir el primer lloc de la tarda amb 444,4 punts. Atletes com Pol Moya guanyant el 800 m, El Medhi Aboujanah quedant primer als 3.000 obstacles o Aleix Pi amb 5.00 a la perxa. També va sumar Àlex Sànchez amb 71.59 m a la javelina o el marxador murcià Ivan López.

A nivell femení, les victòries d’Anna Monsó als 200 mll, de Laura Redondo al martell i Naiara Estanga al triple amb 12.64 m o els segons llocs de Núria Caballero a l’alçada i de Lluïsa Mitjà als 400 tanques també van servir per assegurar el primer lloc i treure més de seixanta punts a L’Hospitalet.

Un L’Hospitalet Atletisme que va aguantar per assegurar-se, almenys, el subcampionat. 378 punts sumats en aquesta segona jornada, suficients per la plata però sense poder optar a l’or. Amb tot, el conjunt taronja va treure tot l’arsenal per guanyar suficients punts. La victòria d’Aida Alemany als 3.000 obstacles i de Mireia Urrutia als 5.000 marxa van ajudar a aconseguir una bona sumar de punts. També importants van ser els segons llocs d’Olga Morraja al disc, Marc Alique a la javelina amb 65.23 m i Maria de Mingo als 200 mll. Altres atletes, com Gerard Riera, 3r als 800 m, Júlia Quevedo, 3a al triple, Julen Garralaga, 3r a la llargada i Oleksii Polishuck, tercer als 5.000 marxa, també van ajudar a puntuar.

Aldahra Lleida UA

El Cornellà Atlètic va acabar segon a la jornada i va aconseguir el tercer lloc al podi final. Pol Ferrer va donar el màxim de punts a la llargada amb un salt de 7.23 m, Irene Clemente també va fer el mateix a l’alçada amb 1.74 m, mentre que el 4×400 m femení també va acabar en primer lloc. A més a més, d’altres atletes com Dani Álvarez als 3.000 obstacles, en segon lloc, Marc Garcia, segon a la llargada i Óscar Martínez sent també segon als 5.000 marxa també van aconseguir donar una bona suma de punts suficients per poder lluitar el bronze, amb 384,5 punts totals.

CA Igualada

El 4rt lloc final va ser per l’Agrupació Atlètica de Catalunya, l’equip local, que amb tot va tenir actuacions destacades. Com ara la de Joel Martín als 400 t, guanyador amb un gran temps de 52.39. També la d’Oriol Almirall, amb 5.00 a la perxa, acabant segon, igual que Pelayo Garcia als 800 m, o el sempre regular Aaron Solà, que va aconseguir la victòria al pes amb 15.17 m. A nivell femení, primer lloc d’Andrea Alarcón al disc i de la madrileny Lidia Abad als 400 t, segon lloc de Rosa Maria Buscà al triple, de Gema Martí al martell i de Georgina Ruiz als 5.000 marxa.

Aldahra Lleida i CA Manresa es van mantenir, finalment. L’equip del Segrià va millorar respecte a la primera jornada i va acabar cinquens a la jornada amb 334 punts, mentre que els manresans van acabar setens amb 263 punts, però van fer valdre els punts de la primera jornada.

Barcelona At.

Els grans perjudicats, CA Igualada i Barcelona Atletisme. Els dos equips, que van pujar la temporada passada, tornen a baixar tot i que ho van lluitar fins a l’últim sospir, de fet, l’equip de l’Anoia va acabar 6è amb 274,6 punts. La victòria de Carla Bisbal als 800 m amb 2:12:77, el segon lloc d’Eloi Santafé als 400 t i el tercer de Cesc Boix als 3.000 obstacles no van ser suficients per l’Igualada. Tampoc els dos primers llocs dels 200 mll del Barcelona Atletisme, d’Albert Romeo i Guillem Crespí.

Així doncs, el Barça ha acabat campió amb 851,4 punts, segon i plata L’Hospitalet Atletisme amb 820 punts, tercer i bronze el Cornellà Atlètic amb 788,5 punts, quart l’Agrupació Atlètica Catalunya amb 737,3 punts. Cinquè el CA Manresa amb 622,5 punts, sisè l’Aldahra Lleida amb 586,5 punts i en descens directe, el CA Igualada setè amb 516,1 punts i vuitè el Barcelona Atletisme amb 374,7 punts.

· Resultats

· Puntuacions Campionat de Catalunya de Clubs