El Grup A es presenta amb quatre candidats

1386

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest cap de setmana la 1a jornada del Campionat de Catalunya de clubs. Dividida en 4 grups i 34 clubs, les dues jornades del campionat portaran de nou l’emoció de la competició per equips més destacada a nivell català.

I per reivindicar la importància de la competició, volem portar-vos les prèvies del tots els grups i les novetats de tots els clubs que hi participen. Començant, en aquest cas, pel Grup A, on estan els equips que buscaran pujar al podi. FC Barcelona, L’Hospitalet Atletisme, Agrupació Atlètica Catalunya, Cornellà Atlètic, Aldahra Lleida, Avinent Manresa, CA Igualada i Barcelona Atletisme son els vuit clubs participants, en doble jornada masculina i femenina amb la meitat de les proves.

Eloi Rovira – Foto: Teo Tovar

I comencem pels grans candidats de sempre, el FC Barcelona. Guanyador de totes les edicions des de que es fa de manera conjunta, el club blaugrana compta amb un reguitzell d’estrelles que estaran presents a la primera jornada a Cornellà. D’entrada, en l’equip masculí, figuen atletes com Arnau Monne als 100 mll, Xesc Tresens a l’alçada, Ramon Adalia al triple o David Martín al martell, barrejat amb atletes sub 18 i sub 20 amb ganes de més. A nivell femení, Stephanie Saavedra als 400 mll, Àmbar Tomàs als 1.500 m, Mònica Clemente a la perxa, Cora Salas a la llargada i l’atleta basca Arantza Moreno a la javelina.

Davant d’ells i elles, el Cornellà Atlètic arriba amb ganes de buscar el segon lloc. L’equip del Baix Llobregat, que competeix a casa, ve d’executar una magnífica primera jornada a la Divisió d’Honor espanyola. En els nois, la presència de Sergio Ruiz als 100 mll, Marc Gale als 110 t, Pol Ferrer a l’alçada i Julen Sayago al triple garanteixen un bon equip, mentre que a les noies, Marina Tovar als 100 mll, Laia Saumell als 100 t i Diwa Vila a la llargada són les destacades en un grup que aspira a tot.

Foto: Ariadna Zorrilla

L’Hospitalet Atletisme i Agrupació Atlètica no volen perdre la seva posició de privilegi. Els hospitalencs, amb els dos equips a DH espanyola, també arriba amb ganes de mantenir el tercer lloc i mirar de pujar fins al subcampionat. Atletes com Miquel Doménech als 1.500, Javi Lorente als 110 t, Dani Lorente a l’alçada i Xavi Barrubés al triple salt estaran presents a Cornellà, a més de les atletes destacades, com Clara Las Heras al 1.500 m, Aina Ramos a la javelina o Laia Casajoana als 5.000 m.

Foto: Teo Tovar

Pel que fa a l’Agrupa, en una situació molt semblant a L’Hospitalet, buscarà mantenir-se en els llocs de privilegi. Amb atletes com Víctor Fernàndez als 100 mll, Àngel i Daniel Torrero a l’alçada, Marc Sala al triple i Aaron Solà al disc presenten un equip masculí de garanties, mentre que en el femení destaquen Clara Gabaldón a la llargada, Judit Prats al pes i Katia Coquis a la javelina.

Qui buscarà no ser un outsider és l’Avinent Manresa. El conjunt del Bages arriba, com sempre, amb un equip femení potentíssim, i amb un masculí en ple creixement. Les millors atletes del club hi seran presents, com ara Laura Bou als 400 mll, Emilia del Hoyo als 100 t, Laia Sola als 100 mll, Marina Guerrero als 1.500 m o Laura Clemente a la perxa, però també presenten atletes masculins de condicions, com Biel Cirujeda als 400 mll, Abel Casalí als 5.000 m, Biel Díaz als 110 t o Adrian Sedano al martell.

Finalment, els tres darrers equips miraran de buscar la salvació i fins i tot, de lluitar el cinquè lloc amb el club manresà. D’entrada, el CA Igualada manté el bloc del darrer any, molt equilibrat a nivell masculí i femení. Destaquen, entre d’altres, Roger Súria i Carla Bisbal als 1.500 m, Eloi Santafé als 110 t, Marc Sànchez a l’alçada, Aleix Camats al disc, Mar Buchaca als 100 mll i Niria Pascual a la javelina.

Foto: Ariadna Zorrilla

L’Aldahra Lleida també arriba amb els seus dos equips immersos a la 1a Divisió espanyola, aconseguint bons resultats. Per aquesta primera jornada buscaran mantenir el tipus amb atletes com Roger Martínez a l’alçada, Daniel Cogul al disc, Pablo Oliver al martell, Meritxell Hernàndez als 100 mll, Mar Segura als 400 mll, Marwa El Khouya als 1.500 m i Mònica Vallès al pes.

En darrer lloc, el Barcelona Atletisme té la clara missió de mantenir la categoria. El conjunt barceloní va pujar la temporada passada i mirarà de fer un bon paper al Grup A. Atletes com Albert Romeo al 100 mll, Guillem Crespí als 400 mll, Albert Raga al triple salt, Marta Camps al 5.000 m i Yohanna Sol Arias a la javelina estaran presents a la primera jornada.

A les 9.30 h començarà la jornada a Cornellà amb la celebració del martell, i acabarà a 13.45 h amb el 4×400 mixt.

· Reglament   · Grups/Organitzadors

· Atletes inscrits