El Grup B es tanca amb dos candidats a la pole position

614

El Grup B sembla força encarrilat però encara s’ha de dir l’última paraula. Quatre equips semblen els candidats a lluitar les dues posicions d’ascens, amb dos d’ells força destacats. D’entrada, L’UCA va aconseguir la victòria a casa a la primera jornada i voldrà repetir per assegurar-se l’ascens. De l’altra, el CA Tarragona, que juga a casa, mirarà de posar-li les coses difícils. Davant, CA Granollers i UA Terrassa voldran tenir esperances per aconseguir una plaça. GEiEG, Nou Barris i CA Vic voldran escapar del descens.

Per assegurar-se l’ascens, l’equip de Santa Coloma de Gramenet arriba amb gran part del seu arsenal, com ara Marc Gil i Teo Tiburcio als 400 t, Daniel López al pes, David Garcia a la llargada, Marina Lamata als 200 mll, Noelia Medina als 800 m, Laia Rodríguez al triple i Irene Escolano al martell. Val a dir que molts i moltes hauran de fer proves per les quals no estan tant acostumades.

Davant, el CA Tarragona també mirarà de prendre-li la primera plaça a l’UCA. Atletes com Aleix Lago al 800 m, Adrià Serrés a la javelina, Andrea Trapé i Mireia López als 400 t, Sofia Rubio a l’alçada, Laurine Marimon al triple, Julia Suàrez als 5.000 marxa i Bàrbara Pintado al disc estaran presents a les pistes Natàlia Rodríguez per mirar d’aconseguir la victòria.

El CA Granollers està lluny però encara tenen opcions del segon lloc. Son uns 40 punts i l’equip del Vallès Oriental està disposat a tot. A Tarragona viatjaran amb Víctor León a la perxa, Pere Casanova a la llargada, Marcos Casimiro a la javelina, Judith Sanchis al martell i Ainhoa Benítez al disc.

Finalment, l’UA Terrassa també té alguna aspiració, per petita que sigui, de mirar de lluitar pel segon lloc. L’equip egarenc sap que haurà de fer una jornada perfecte, i per això compten amb Joan Fuentes i Marta Gironés als 200 mll, Àlex Pintado als 800 m i Gerard Fuentes a la llargada. A banda de mirar d’esgarrapar punts per a dalt, l’UA Terrassa voldrà superar la JA Sabadell a la classificació. El rival comarcal arriba a Tarragona amb Roger Martínez fent la llargada, amb Fatoumata Diallo a l’alçada, Aicha Khoumi al triple salt i sobretot, la campiona d’Europa sub 18, Sofia Santacreu, als 5.000 marxa.

Finalment, per baix, tres equips s’ho juguen tot. D’entrada, el qui està millor, però per ben poc. El GEiEG Gironí necessita fer una molt bona jornada per assegurar-se la salvació a Grup B. Ismail Atriki als 3.000 obstacles, Marta López als 200 m i Ivet Rovira als 400 t son els i les atletes amb un nivell més alt, tot i que buscaran sumar en totes les proves per tenir un coixí suficient.

Aquest coixí pot ser insalvable pel CA Nou Barris, tot i que l’equip barceloní també tindrà les seves opcions. Només tres punts separen a gironins i barcelonins de la classificació. L’equip de la ciutat comtal arriba a Tarragona amb Xavier Consegal a la perxa, Pol Albarrán al pes, el màster Luís Abadías als 5.000 marxa, Lara de la Hoz al martell i sobretot, Alba Ruiz al martell, ara mateix, una de les atletes més destacades del club.

El CA Vic està situat a l’última plaça i força distanciat, però també mirarà de buscar la salvació. Abel Benito als 400 t, Jordi Parareda, Encarna Nuñez i Laia Andreu als 3.000 obstacles, Irene Montoliu als 800 m i la joveníssima Esperanza Adibe Ebube al triple seran els seus i les seves atletes més destacades.

La jornada es disputa a la mateixa hora que el Grup A, amb inici a les 17 h i finalització de la jornada tocant a les 20 h, quan sabem els dos equips que pugen i els dos que baixen de categoria.

· Reglament   · Atletes inscrits