El municipi de Cercs acull la Vertical Trail Berguedà

632

El JA Berga organitza aquest dissabte una nova edició de la Vertical Trail Berguedà, una prova destacada dins del calendari de curses de muntanya de la RFEA i la Federació Catalana d’atletisme, que se celebrarà al municipi de Cercs. La competició es viurà a partir de les 16 h de la tarda, en un circuit de 4,6 K i un desnivell de 1.040 metres.

La comarca del Berguedà serà l’escenari d’aquesta prova de pujada vertical, que enguany arriba a la tercera edició. La sortida es donarà a La Rodonella, en un punt de 730 metres, i el punt més alt serà el cim de Cingles de Vall-llobrega, a 1.770 metres d’alçada. La prova estarà dividida entre la modalitat absoluta, la màster i la de sub18-20.

Com a cursa dins del calendari RFEA, i sent l’única de trail vertical, els i les atletes que pugin al podi es poden tenir en compte de cara a la convocatòria per disputar el proper Mundial a Innsbruck, Àustria.

D’entre les atletes destacades hi sobresurten els noms bascos i catalans. A nivell local, Laia Montoya serà l’atleta més important. Montoya ja va competir en el darrer mundial de Changmai. A més a més, les atletes euskaldunes Ainhoa Sanz i Malen Osa. Sanz és la campiona d’Euskadi, mentre que Malen Osa, de categoria sub 23, també serà una de les atletes que tindrà molt a dir. Tanca la llista de favorites l’atleta andalusa Sílvia Lara, que ja va participar a l’Europeu Vertical.

A la prova masculina destaca la presència de l’alteta basc Ebai Larrea, que va pujar al podi a Lloret de Mar en categoria sub 23. A més a més, el valencià Guillermo Albert i el català Toni Baños. El berguedà acull a aquesta cita amb ganes de poder reivindicar-se, després d’uns darrers mesos molt actiu participant en les proves de la TRS i en els campionats de muntanya.

Esment especial per a Pol Makuri. Atleta adaptat, Makuri ha estat esportista als Jocs Paralímpics i s’ha dedicat sovint a les curses d’esquí de muntanya. Amb tot, com a exemple de superació esportiva, participa també en proves de trail i dissabte competirà a Cercs.

Els corredors i corredores es podran inscriure fins al darrer dia de l’inici de la cursa. A més a més, cal destacar que la JA Berga ha organitzat un sopar un cop acabada la prova, per a tots i totes les atletes participants.

· Web Cursa