El Prat del Llobregat vibra amb el català de clubs de promoció

869

La Federació Catalana d’Atletisme ha organitzat aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de clubs de promoció a El Prat de Llobregat, amb la presència de 1.500 atletes de quatre categories diferents, i amb una cinquantena de clubs que han portat les seves escoles al municipi del Baix Llobregat per buscar les millors classificacions possibles.

D’entrada, començarem destacant la categoria sub 16. En un diumenge de molt de moviment, es va disputar la prova masculina pel matí i la femenina per la tarda.  Als nois, el CA Tarragona es va endur la victòria amb una marca de 198.5 punts, seguit de l’Aldahra Lleida amb 194 punts i el Pratenc AA amb 181 punts.

Podi Sub16 masculí

El conjunt tarragoní va dominar moltes de les proves. De fet, va obtenir un RCAM, el de Pau Crespo a la javelina amb 55.76 m. A més, Víctor Jiménez a la llargada i als 100 mll i Marc Suàrez als 5.000 marxa van sumar els 16 punts. El Lleida, amb Gerard Latorre guanyant el triple i els 100 tanques, també va dominar. Els relleus finals, amb les victòries de l’UA Terrassa i les millors posicions del CAT van determinar el podi.

A la prova femenina, victòria del CA Vic amb 248 punts, seguits de L’AA Catalunya amb 225 punts i del Cornellà Atlètic, amb 214 punts. L’equip vigatà es van endur les victòries d’Elia Val als 600 m, Irati Blum al disc, Aina Gost al martell i Núria Sañas a la marxa. A més a més, es va batre l’RCAM de la perxa, amb Alba Benito fent 3.55 m, i a tocar Martina Hurtado de fer-ho a la llargada, amb 5.49 m.

· Resultats Sub16

Cap equip va repetir a sub 16, però sí a la resta de categories. Tot just ara fem un repàs. El mateix diumenge es va disputar la prova sub 10. El CA Gavà es va endur la victòria final masculina amb 94 punts, empatat amb Cornellà Atlètic, segon amb 94 punts i en tercer lloc CA Tarragona amb 87 punts. L’equip gavanenc es va endur els màxims punts als 4×60 m i va sumar alguns segons llocs. D’altra banda, CE Penedès va obtenir la victòria a la prova femenina amb 110 punts, seguits de l’Avinent Manresa amb 107 i en tercer lloc el CA Sant Just amb 88 punts. Primer lloc en marxa, vòrtex i en els 1.000 m de l’equip penedesenc.

· Resultats Sub10

Dissabte es va disputar el campionat sub 12. El CA Manresa va ser el clar vencedor amb dos ors. A la categoria masculina, victòria amb 172 punts, seguit de CA Tarragona amb 153. 5 i bronze de Pratenc AA amb 131 punts. Victòria manresana a la perxa, amb un dels tres RCAM’s masculins. Guillem Centellas va guanyar amb 2.26 m, també amb rècord dels campionats el Martorell AC del 4×60 m i Eneko Saenz als 60 m tanques amb 9.94 s, també del Martorell AC.

A la prova femenina, victòria de l’Avinent Manresa amb 143 punts, seguit de CA Igualada també amb 143 punts i en tercer lloc Cornellà Atlètic amb 135 punts. Victòries manresanes als 60 mll, als 60 mt i als 2.000 marxa. En els dos primers amb RCAM, de Paula Vargas amb 9.80 als 60 mt i de Julia Planas als 60 mll amb 8.60. També rècord dels campionats del Cornellà Atlètic amb 34.92 al 4×60 m.

· Resultats Sub12

Finalment, el campionat sub 14 també va tenir molta emoció. El CA Manresa va tornar a dominar, aquest cop, la categoria masculina amb 220 punts, seguit de Cornellà Atlètic amb 193,5 punts, deixant tercers a CA Sant Celoni amb 193 punts. Victòria manresana a la javelina, la llargada al 80 tanques i als 600 m. De fet, en el 80 tanques, RCAM de Martí Homs amb 12.90.

Podi Sub14 femení

A la prova femenina, AA Catalunya va dominar amb 231,5 punts, seguit de Cornellà Atlètic amb 214 punts, i en tercer lloc CA Sant Just amb 211 punts. Victòria barcelonina al 600 m i també als dos relleus, 4×80 i 4×200 m. Laia Saballs, del Cornellà Atletic, únic RCAM amb 33.76 als 220 tanques.

Per tant, com a resum final, el CA Manresa es va endur quatre medalles, tres ors i una plata, seguit del Cornellà Atlètic, amb cinc medalles, tres plates i dos bronzes, i del CA Tarragona amb tres medalles, un or, un bronze i una plata. L’AA Catalunya va sumar un or i una plata i el Pratenc i el CA Sant Just amb dos bronzes.