El Vendrell viurà l’espectacle del català de marxa

849

La Federació Catalana d’Atletisme organitza una nova edició del Campionat de Catalunya de marxa, en el marc del 9è GP del Vendrell, organitzat pel Runners El Vendrell. Al municipi tarragoní s’aproparan els i les millors atletes de marxa de Catalunya, a banda d’altres d’alt nivell estatal que vindran fora de concurs a provar sort. Recordem que serà campionat català per les categories màster, sènior, sub 23, sub 20 i sub 18.

La competició se celebrarà, com cada any, als barris marítims de Coma-ruga i Sant Salvador. La primera prova serà la màster de 5 K, a les 9.30 h, que ja serà part del Campionat de Catalunya. Fora del Campionat, i només sent part del GP, de les 10.10 h a les 11.10 h es disputaran les proves de sub 16 a sub 12. I a les 11.25 h el plat fort, la prova sènior i sub 23 femenina i masculina de 20 K. La darrera prova, a les 11.55 h, serà la de 10 K sub 18 i sub 20 masculina i femenina.

Paul McGrath

Al campionat català s’aproparan els i les millors. D’entrada, a la prova sènior, destaquen dos noms. El primer, el de Paul McGrath. L’atleta del Cornellà Atlètic arriba disposat a aconseguir un nou títol absolut i sub 23. McGrath, medallista internacional, és una de les grans promeses de la marxa catalana i estatal i aquest pot ser l’any de la seva consagració a nivell absolut. El segueix el flamant reforç de L’Hospitalet Atletisme, Óscar Martínez, que també buscarà podi sub 23 i absolut.

Óscar Martínez amb la samareta de L’Hospitalet Atletisme. Foto club

A més a més d’ells dos, cal destacar a Joaquim Rico i Ruben Liste a sub 23 i absolut, a Mario Bassas només absolut i a David Cervelló i Francesc Rodríguez, que venen d’aconseguir medalles màster però que en aquest cas els veurem a la prova absoluta. A més d’ells, presents dos atletes estatals de nivell com son Marc Tur i Álvaro López.

D’altra banda, a la prova femenina, també tindrem a totes les atletes destacades de la marxa. D’una banda, la medallista internacional absoluta, Raquel Gonzàlez, ara per ara una de les millors atletes catalanes. Davant tindrà alt nivell amb Cristina Montesinos, també internacional, Mar Juàrez i Paula Juàrez, que també han representat RFEA en campionats internacionals i atletes com Mireia Urrutia, Beatriz Cantero i Georgina Ruiz.

D’altra banda, combinant la prova sub 23 i absoluta tindrem a Laura Monje, Iria Teijeiro i Alexia Palomero. Lucía Redondo i Celia Vílchez seran les atletes estatals destacades.

Julia Suàrez amb la selecció catalana. Foto CA Tarragona

En d’altres proves, destaca clarament la cursa sub 18 i sub 20 femenina. Allà, trobem a futures estrelles de la marxa que ja han destacat en campionats sub 20 internacionals, com ara Griselda Serret i Júlia Suàrez. A més a més destaquen d’altres com Marta Jiménez, Erika Duro o Gina Torres.

Pel que fa als nois, Ivan Molina, Lluc Serrat i Eloi Antón son els millors posicionats a la prova sub 18 i sub 20. En aquesta cursa també trobem marxadors destacats que arriben, per exemple, del País Valencià, com Daniel Monfort o Joan Querol.

Finalment, a la prova màster de 5 K, destacaran atletes com Aitor Santafé a M35, Alberto Cemborain a M50 o Pedro José Aranda a M65. Pel que fa al màster femení, tindrem la presència de Yolanda Rodríguez a F45, Olga Cabrera a F50 i Montserrat Pérez a F55.

Des de les xarxes de la FCA podreu anar seguint en directe tot el que passi des del Vendrell, en aquesta nova edició de la festa de la marxa catalana, que obrirà el camí de cara als campionats estatals i internacionals que venen de febrer a maig.

· Reglament   · Reglament Màster   · Atletes inscrits