Els equips de Catalunya hauran de seguir lluitant a DH

474

Els sis equips catalans que van disputar ahir la 1a jornada de la Divisió d’Honor Liga Joma i Liga Iberdrola van sumar punts importants de cara a la propera competició de clubs estatal, però amb els resultats aconseguits hauran de posar una marxa més de cara a buscar un bon lloc a la final. El Cornellà Atlètic masculí, segon classificat, i l’Agrupació Atlètica Catalunya femení, terceres, van aconseguir els millors resultats.

Pol Ferrer amb el premi de Ramon Adalia. Foto FCA

A Cornellà del Llobregat s’enfrontaven l’equip local, L’Hospitalet Atletisme, el FACSA Playas i el Tenerife Caja Canarias. Els verds van tornar a demostrar que son l’equip català més en forma, aconseguint segon lloc molt lluitat amb 170 punts, set per sobre del Tenerife. L’equip del Baix Llobregat va tirar dels seus millors homes per arribar a la recta final amb condicions. D’altra banda, L’Hospitalet Atletisme va acabar 4t amb 150.5.

A la jornada disputada a l’estadi cornellanenc, es van veure grans actuacions catalanes. El Cornellà va sumar victòries importants d’atletes com Bernat Canet als 200 mll, amb 21.61, d’Àlex Salas als 1.500 m. amb 3:54:12, de Dani Álvarez als 3.000 obstacles amb 8:49:86 i de Paul McGrath als 5.000 marxa amb 19:24:00. A més, bones actuacions d’Antoni Gonzàlez a l’alçada, segon empatat amb 1.90 m, Ramon Adalia, segon al triple i a la llargada i MVP de la jornada, de Marc Gale, segon als 110 tanques i del 4×400 m, en segona posició.

Els atletes de clubs filials com Ismail Atriki, tercer als 3.000 obstacles, Guim Morcillo, tercer a la javelina o Aleix Camats, tercer al disc, també van sumar. Pol Ferrer va competir en dues proves, 4t als 110 tanques i 7è al pes.

L'equip masculí hospitalenc a Cornellà. Foto club
L’equip masculí hospitalenc a Cornellà. Foto club

D’altra banda, L’Hospitalet Atletisme va acabar en 4a posició. L’equip hospitalenc va estar frec a frec amb Cornellà i Tenerife fins ben entrada la competició, i malgrat algunes victòries de pes, va acabar perdent força. Cal destacar el primer lloc del 4×400 m, amb 3:16:17 i format per Javi Lorente, Joan Moreno, Fabián Opance i Ignacio Flaquer, i els segons llocs de Javi Lorente als 400 tanques, de Pau Mora als 800 m, de Roger Ponce als 200 mll, de Juan Carlos de la Torre a la javelina i el 4×100 m. A més, Dani Lorente va ser segon a l’alçada. Un record especial per a ell que es va lesionar de gravetat al turmell en el darrer salt.

Cal destacar victòries d’atletes catalans fora dels clubs locals, com Dídac Salas a la perxa, Àlex Pintado als 800 m, i els segons llocs d’Arnau Monne als 100 mll i Ibrahim Ezzaydouni als 3.000 m.

· Resultats Cornellà

L’altre equip català que va tenir un paper destacar va ser l’Agrupació Atlètica Catalunya femení, que va acabar en tercera posició a la jornada disputada a l’estadi Serrahima de Barcelona. Les atletes barcelonines va sumar uns punts molt importants, guanyant al Tenerife Caja Canarias, 161.5 per 140 punts. Al davant, Valencia Atletismo i Alcampo Scorpio.

Les atletes de l’Agrupa van sumar la victòria de la valenciana Judit Prats al pes amb 12.88 m, i els segons llocs de Laia Monforte als 400 mll amb 57.00, de les madrilenyes Lidia Abad als 400 tanques amb 1:02:71 i Claudia Rodríguez als 3.000 obstacles amb 10:59:12, d’Andrea Alarcón al disc amb 50.41 m, de la valenciana Gema Martí al martell amb 57.82 m, de Georgina Ruiz als 5.000 marxa amb 24:19:34 i del 4×100 m i el 4×400 m.

A més, victòries de les catalanes Laura Rodríguez al 1.500 m amb 4:37:03 i Daniela Fernàndez al disc amb 51.01 m.

· Resultats Serrahima

L’equip femení hospitalenc a Pamplona. Foto club

D’altra banda, quatre equips de Catalunya van quedar en 4a posició. Ja hem parlat de L’Hospitalet Atletisme masculí, també les seves homologues femenines van acabar caient al 4t lloc, tot i que es van quedar a tocar del tercer aconseguit pel Súper Amara BAT, 142,5 a 140,5 punts.

Les atletes hospitalenques ho van lluitar fins al final a Pamplona, però les seves rivals vanser superiors. Cal destacar la victòria de Marina Lamata als 100 tanques amb  13.98, i els segons llocs de l’Ericka Maseras dels 100 mll amb 11.89 i de Ruth Martí als 3.000 m amb 9:58:27, totes elles atletes d’UCA. A més, també segon lloc d’Aida Alemany als 3.000 obstacles amb 10:51:19, de Laurine Marimón al triple salt amb 12.55 m i del 4×100 m. amb 46.75.

· Resultats Pamplona

A Sòria, l’Agrupació Atlètica Catalunya masculí va acabar també en 4a posició amb 116 punts, molt lluny del tercer lloc. Cal destacar el segon lloc de l’atleta balear Sebastià Pons als 200 mll amb 21.44, el de Christian Ravar al martell amb 65.10 m, el tercer lloc de Daniel Torrero amb 2.01 m i el tercer de Pau Vergés al triple salt amb 14.98 m.

A la mateixa jornada, victòria d’Oriol Almirall a la perxa amb 5.16 m, i els segons llocs d’Oriol Calsina als 400 mll, d’Àlex Teruel a la perxa, de Erik Huijing a la javelina i de Víctor Blasi als 1.500 m, repartits entre SG Pontevedra, Fent Camí i Atletismo Numantino. L’equip de Mislata, amb uns quants catalans, líder absolut de la Liga JOMA.

· Resultats Soria

Algunes de les integrants del CA Manresa. Foto club

Finalment, a Leganés, l’Avinent Manresa femení va competir amb tres grans equips, el Trops Cuevas de Nerja, que finalment va ser el líder absoluta de la Liga Iberdrola, el Unicaja de Jaén i Atletismo Alcorcón. Les atletes manresanes van acabar en darrera posició amb 128,5 punts.

Cal destacar la victòria de Marina Guerrero als 3.000 obstacles amb 10:48:60, el primer lloc de Lerato Pagès, catalana amb llicència per Madrid, amb un temps de 13.66 als 100 tanques i els segons llocs de Laura Bou amb uns magnífics 53.38 al 400 mll, de Mireia Guarner als 3.000 m amb 9:50:47, d’Ona Bonet a l’alçada amb 1.78 m i de Griselda Serret als 5.000 marxa amb 23:28:66.

· Resultats Leganés

En tres setmanes arribarà la segona jornada amb els grups pendents de decidir-se, així com les seus. En tot cas, els equips catalans hauran de seguir lluitant per buscar millors posicions de cara a la gran final. Encara està tot per decidir.