Els llançaments van centrar l’atenció del cap de setmana

482

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar diverses competicions de llançaments arreu del territori aquest cap de setmana. Ens aturarem, primer, al Campionat de Catalunya de llançaments d’hivern, on els i les millors atletes de les proves de disc, martell i javelina es va reunir per decidir els diferents podis i repartir-se les medalles.

D’entrada, cal destacar el magnífic paper dels atletes de l’Agrupació Atlètica Catalunya. L’equip barceloní va recollir quatre de les sis medalles ors absolutes, a banda d’altres a nivell absolut i sub 23. També cal destacar la presència de l’atleta olímpica Laura Redondo.

Podi sub 23 de llançament de martell. Foto FCA

A Santa Coloma de Gramenet, va ser dotze els podis que vam tenir, agrupant absolut i sub 23. I molts noms a destacar. Comencem per la prova del martell. La masculina va obrir foc a la pista colomenca, amb la presència del campió català la temporada anterior, l’atleta ebrenc Cristian Ravar. Aquest cop, Ravar va aconseguir l’or, com aquell qui diu, al segon llançament. I és que amb la marca de 65.63 m es va enfilar fins al primer lloc i d’allà ja no va baixar. Daniel Noguera amb 55.42 m i Joan Bea amb 53.87 m van completar el podi. El campió sub 23 va ser Daniel Ruiz amb 52.76 m.

Pel que fa a la prova femenina, amb un fort temporal de pluja i vent, Laura Redondo es va convertir en campiona catalana per setena vegada a l’hivern. L’atleta gavanenca va tancar el concurs amb un millor llançament de 58.91 m, suficient per poder obtenir una nova victòria. Belén Bermejo amb 54.55 m, es va endur el segon lloc, mentre Alba Ruiz, que porta un molt bon hivern, va sumar el bronze amb 51.65 m. A més a més, Ruiz va ser la campiona sub 23. Paper també destacat de la sub 20 Carla Serral, 4a amb 50.51 m.

Laura Pérez al llançament de disc. Foto FCA

Al disc també vam tenir diversos moments destacats. Novament, l’Agrupació Atlètica Catalunya es va endur medalles, i en aquest cas, els dos ors en joc. Per començar, a la prova femenina, Andrea Alarcón va recollir el seu novè títol català d’hivern amb una marca final de 49.62 m, aconseguida al tercer llançament. Alarcón no va tremolar, i això que les seves rivals es van anar apropant poc a poc. Zaynab Nouali va aconseguir un millor llançament de 45.06 m, que li va donar la plata i el or sub 23. Finalment, en el seu darrer llançament, Olga Morraja es penjava el bronze amb 42.06 m.

Pel que fa a la prova masculina, nou or per Aaron Sola. L’atleta de Torredembarra, després d’un final d’any força delicat per problemes de salut, està encarant la temporada amb encert. Nou títol català, el quart a l’hivern, aconseguit amb un llançament de 52.25 m. I això que Aleix Camats no li va posar les coses fàcils. L’atleta del CA Igualada, de categoria sub 20, va obtenir la plata amb 49.29 m. Àlex Martínez, de l’UCA, acabava bronze a casa seva amb marca de 43.51 m. Aquí, el campió sub 23 va ser Àlex Duran, del CA Granollers, amb 41.74 m.

Alex Sànchez al llançament de javelina. Foto FCA

Les darreres proves del dia van ser la javelina. I novament, es va repetir campió respecte l’any passat. En el cas de la categoria masculina, Àlex Sànchez tornava a regnar a Catalunya amb un nou or i una marca final de 66.22 m. Sànchez ho va aconseguir en el primer intent. La resta de medalles van estar molt lluitades. En segon lloc, Erik Hujing va aconseguir la plata amb una marca de 64.20 m. El tercer lloc va ser per Pau Rodríguez, que tornava a obtenir una marca personal que li donava el bronze amb 63.84 m, superant al final a Guim Morcillo, 4a i marca personal amb 63.26 m. El campió sub 23 va ser Roger Mogas, amb 52.61 m.

Podi sub 23 de llançament de javelina femení. Foto FCA

Finalment, a la prova femenina, Katia Coquis va tornar a pujar a l’esglaó més alt del podi després de dues temporades sent Aina Ramos la guanyadora. L’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya també va mantenir un pols amb Erika Sellart, que al final es va endur la llançadora del conjunt barceloní. Coquis va acabar primera amb 44.61 m, seguida d’Erika Sellart amb 43.72 m i amb el tercer lloc de Yohanna Sol Arias, amb 42.75 m. Finalment, la medalla sub 23 va ser per Aisha Mohamed-Mariche amb 36.08 m.

Tot això ho vam viure a Santa Coloma amb el Campionat català de llançaments, però Cornellà també va viure diumenge el Campionat català màster de la disciplina, amb una bona munió d’atletes destacats.

Un dels podis del Campionat de Catalunya màster de llançaments. Foto Cornellà AT.

Aquí cal destacar a diversos atletes amb moltes medalles. D’entrada, el mateix Joan Bea, que havia guanyat el bronze absolut dissabte, es va endur l’or al martell i al martell pesat M40. Jose Benjamin Aguilera va fer el mateix a la categoria M35, així com Francisco Ferrer a la categoria M55 o Ramon Estapiña a la categoria M75. Manuel Suàrez va aconseguir l’or a la prova de martell pesat i de javelina M70 i Francisco Griñant or a javelina i disc M75.

A les proves femenines, menció especial per atletes com Beata Beltej, or en martell i martell pesat F55, Lourdes Rossinyol, or en martell pesat i disc F65, Mari Carmen Solé, amb or a disc i martell pesat F50 i Maria Bertran, or al martell i martell pesat F35.

Finalment, a Manresa, es va disputar la darrera jornada del Critèrium de llançaments d’hivern amb algunes marques catalanes destacades. Lluc Jubany va guanyar la javelina sub 16 amb 44.60 m, Daniela Fernàndez, el disc femení sub 20 amb 48.03 m, Ainhoa Orozco el martell sub 16 amb 46.37 m, mentre que Miquelina Gorgals ho feia a la javelina femenina amb 32.62 m.