Els màster tanquen els campionats de Catalunya

868

La Federació Catalana d’Atletisme ha organitzat aquest cap de setmana els dos darrers campionats de Catalunya de l’estiu, ambdós màster. El primer el vam viure dissabte a Tarragona, el Campionat de proves combinades màster, i el segon diumenge, el campionat de trail màster, en el marc de la cursa Arrels Trail.

D’entrada, repassem el que vam viure a Tarragona. En el pentatló M35, Jose Benjamín Aguilera, de l’Aldahra Lleida, va obtenir la victòria amb 2.454 punts, seguit de Dídac Rios, amb 1.739 punts. Kirian Pérez va ser l’únic en competir a M40, amb una marca final de 3.070 punts, i bones marques a la llargada i al 200 m, tot i que les marques van ser ventoses. Juan Carlos Herrera i Francisco Javier Baz competien a casa i es van repartir el podi M50. Herrera va guanyar amb 3.450 punts, mentre que Baz va acabar segon amb 2.442 punts.

Gemma Solé i Rosa Escribano

El Pentatló M55 va estar molt entretingut, amb victòria també local de Josep Maria Mateo, amb 2.811 punts i bona marca de llargada i 1.500 m. Luís Miguel Garcia va acabar en segona posició amb 2.592 punts, mentre que Fabian Escriche va ser tercer amb 2.558 punts. El pentatló M60 va tenir només a Ricard Rof, que va acabar amb 2.246 punts.

El Pentatló M65 va tenir més competència. Victòria de Jose Antonio López amb 2.680 punts, del Pratenc AA. Joaquin Parejo va ser segon amb 2.240 punts. Ramón Baque va guanyar el Pentatló M70 amb 2.324 punts, mentre que Luis Saez va ser segon amb 1.060 punts. Finalment, Francisco Griñant va ser l’únic M75, amb 1.542 punts.

A la part femenina, Gemma Solé va obtenir la victòria a F55, amb 3.071 punts, mentre que Maria Rosa Escribano ho va fer a F60 amb 3.758 punts.

Canovelles, d’altra banda, va acollir el III Arrels Trail, amb el Campionat català màster en joc. De fet, la cursa de 12 K la va aconseguir un atleta màster, Miquel Angel Solé, guanyant la prova i també la categoria M40, amb 48:40. Josep Maria Migales va aconseguir la victòria a M35 amb 51:44. Daniel Bordallo va ser segon M40 i segon a la general i Eduard Hernàndez segon M35. Alberto Gutiérrez, del CA Montornès, va aconseguir la victòria M45 amb 53:35, sent Alfonso Guillén segon.

Les altres victòries van ser les d’Óscar Cabeza a la categoria M50 amb 54:46, Antonio Martínez a la categoria M55 amb 54:48, Jaume Berenguer a la categoria M60 amb 1:03:22, Joaquín Parejo a M65 amb 1:06:36 i Antonio Polo a la categoria M70 amb 1:15:55.

A la categoria femenina, Marta Mesalles va ser l’atleta més ràpida de totes amb un temps de 59:11, sent també campiona F40. Eva Martos va ser la segona més ràpida i la campiona F35 amb 59:40. Maite Rios va ser la segona F35 amb 1:00:56, mentre que Raquel Parrado, quarta general, va ser la campiona F45. Altres campiones van ser Marta Carrasco, a la categoria F40, amb 1:02:05, Mar Besas, a la categoria F50, amb 1:05.51, Carme Ballesteros a la categoria F55 amb 1:12:42 i Veronique Foulon a la categoria F60, amb 1:18:04.