Els sub 16 celebren el seu Campionat de Catalunya

1278

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el Campionat de Catalunya sub 16 a Sabadell, una de les darreres cites individuals de la temporada de pista coberta a casa nostra. Durant dues jornades vam poder viure les evolucions dels i les millors atletes de la categoria.

Primer de tot, cal destacar la consecució de dos rècords dels campionats, i tots dos a la jornada matinal. D’una banda, Alejandro Muñoz, saltador del CA Mollet, va aconseguir la victòria a l’alçada amb una gran marca d’1.96 m, superant l’anterior d’en Marc Sànchez. De l’altra, la saltadora de perxa Alba Benito, del CA Laietània, va obtenir l’or a la seva prova amb 3.63 m, superant l’anterior de Nerea Pérez.

Podi 3000 F

Però la jornada va tenir diversos noms propis més. Com per exemple el de l’atleta de l’Aldahra Lleida, Gerard Latorre, que va fer un doblet d’or amb la victòria a les tanques amb 8.93 i la del triple salt amb 13.71 m, quedant-se a només un centímetre del rècord dels campionats. Més doblets de medalles van ser els d’Ivan Martínez, del CA Sant Celoni, als 300 m, guanyant l’or amb 37.35 i la plata als 60 mll, prova que va aconseguir Alejandro Morante amb 7.28. L’atleta del CA Nou Barris, a més, va obtenir la plata a la llargada.

A la categoria femenina, Jana Guillén va obtenir la victòria als 300 m amb 40.27, havent fet doblet de medalles amb el bronze als 60 mll, prova guanyada per Berta Linares, amb uns fantàstics 7.85. Doblet de plates per Esperanza Ebude Adibe, del CA Vic, a les proves de llargada i triple salt. Aquí, Martina Hurtado va endur-se l’or a la llargada amb 5.32 m, mentre que Judit Franco ho feia al triple salt amb 11.29 m.

Podi Pes F

Altres campions de la jornada van ser Aaron Anciones als 600 m amb 1:27:26, després guanyaria medalla als 4×300 m, Adrià Boyano als 1.000 m amb 2:39:76, Axel Zarranz als 3.000 m amb 9:13:93, Bernat Figueres a la perxa amb 3.85 m, Víctor Jiménez a la llargada amb 6.50 m i Daniel Gonzalo al pes amb 13.30 m.

La resta de campiones van ser Maria March als 600 m amb 1:37:02, Marta Gutiérrez als 1.000 amb 3:00:93, Rabab Ouzemmou als 3.000 m amb 11:22:39, Jana Queralt als 60 mt amb 8.95, Mònica Malevych a l’alçada amb 1.65 m i Mariona Arenas al pes amb 10.91 m.

Podi 4×300 M

També es van celebrar les finals del 4×300 m, amb victòria a la prova masculina pel Pratenc AA amb temps de 2:36:96, seguit de l’AA Catalunya amb 2:37:68 i de la UA Terrassa amb 2:40:76. A la prova femenina, victòria de l’AA Catalunya amb doblet de medalles i temps de 2:54:83, plata pel Cornellà Atlètic amb 2:56:76 i bronze pel CA Tarragona amb 2:58:52.