Espectacle amb la promoció a la PC Carme Valero

415

La promoció a Catalunya està ben viva, i això es podia copsar aquest cap de setmana a la PC Carme Valero a Sabadell, on l’atletisme català va aplegar més d’un miler de nens i nenes en tres competicions diferents. Les dues prèvies sub 12 i sub 14, que donaran pas als campionats catalans la setmana vinent, i la Copa sub 8-10 de promoció, tota una prova on els pares i mares van gaudir veient les primeres evolucions dels més petits de la casa.

D’entrada, al matí de dissabte, es va disputar la prèvia del Campionat de Catalunya sub 12, amb més de 350 atletes presents. 220 atletes es van classificar per la final que viurem el proper dissabte. També cal destacar que es va batre un RCAT i diversos RCAM.

Els nens i nenes de l’UCA a la Copa promoció. Foto UCA

El rècord de Catalunya el va aconseguir Nausica Picón, del CE Cerdanyola, a la prova dels 2.000 m, amb una marca final de 7:07:04. Un magnífic registre final de la jove atleta.

Jan Lleixa, del Terres de l’Ebre, va aconseguir RCAM a la prova de 600 m amb una marca d’1:48:24. Kilian Borreda, del CA Tarragona, va fer el mateix a la prova llargada, amb una gran marca de 4.39 m. Als 60 mll femenins, Anna Pozo, del Nàstic de Tarragona, va obtenir també RCAM amb marca de 8.52. També del Nàstic de Tarragona, Júlia Pozo va batre el rècord dels Campionats a la llargada amb 4.39 m. Cal afegir també que es van disputar per primer cop les proves dels 200 mll sub 12.

A la tarda, molta més emoció. Uns 330 nens i nenes van competir a la primera copa Promoció sub 8 i sub 10, amb un espectacular ambient a les graderies, amb molts pares i mares gaudint de les que eren, en molts casos, les primeres evolucions dels seus fills i filles a la PC Carme Valero.

A banda del gran ambient, cal destacar que es van disputar una trentena de proves, entre velocitat, com 60 mll o 400 mll, llançaments, com el de vòrtex, proves de mig fons, com els 1.000 m, o salts com la llargada. El CE Penedès va ser el club millor classificat amb una puntuació final de 203 punts. L’UA Barberà va ser segon amb 144.5 punts, mentre que la JA Sabadell va aconseguir el tercer lloc amb 125 punts.

Durant el diumenge es va disputar la darrera competició. La prèvia del Campionat de Catalunya sub 14 que havia de portar els i les atletes a la final del proper diumenge, darrera competició de pista curta del curs.

Un dels moments de la prèvia sub 14. Foto FCA

Més de 500 nens i nenes van competir per buscar la classificació final, amb 281 finalment que ho van aconseguir. També aquí es van batre diversos rècords dels campionats.

L’atleta Jeremiah Obro, del Nàstic de Tarragona, va aconseguir RCAM als 60 mll amb una marca de 7.56 s, superant el darrer de 7.60. Al triple salt, Marc Bertran, del CA Igualada, va aconseguir RCAM amb una marca d’11.49 m, molt distanciat del segon classificat. Finalment, al pes femení, Anna Recuenco, de l’Avinent Manresa, va aconseguir RCAM amb marca d’11.18 m.