Esther Guerrero i Victor Blasi dominen el cros curt

518

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar a Vila-seca una nova edició del Campionat de Catalunya de cros curt, en el marc del 40è cros de Vila-seca, en el parc de la Torre d’en Dolça del municipi del Tarragonès, a tocar del parc d’atraccions de Port Aventura. Uns 350 atletes federats i federades van competir en deu curses diferents de vuit categories des de sub 10 a absolut.

Podi Absolut masculí – Foto FCA

La prova femenina absoluta l’ha va dominar l’estrella de la prova, la banyolina Esther Guerrero, que va aconseguir la victòria amb un temps de 6:31. Guerrero va portar la iniciativa des del principi. En segon lloc va acabar l’atleta de L’Hospitalet Atletisme Laia Casajoana, amb un temps de 6:36. En tercera posició ho va fer l’atleta del CE Universitari Paula Blasi, que va acabar amb un temps de 6:37. Blasi també va ser també campiona sub 23. Recordem que les atletes van recórrer un total de 2.000 metres.

Podi sub 20 femení – Foto FCA

A la prova masculina, victòria de Víctor Blasi. L’atleta barceloní de l’Oriente Atletismo va aconseguir la medalla d’or en la distància dels 2.000 metres amb un temps de 5:33. En segon lloc, Joan Bru, del CE Universitari, va aconseguir la plata amb 5:35. En tercer lloc, Brahim Fateh, amb una marca de 5:38. Blasi, a més, va ser el campió sub 23, seguit de Bru i d’Eric Guzman, 4t absolut.

D’altra banda, a la prova sub 20, Paola Clermont, del CA Castellar va ser la guanyadora femenina, i Alejandro Gutiérrez, del FACVAC Valls, el guanyador masculí. Joana Minguet i Sohayla Benamar van completar el podi femení i Marc Mañé i Joan Salomón, el masculí.

Podi sub 18 masculí – Foto FCA

A la prova sub 18, guanyador masculí en Bruno Maturana i a nivell femení l’Emma Taggi. Martí Ruiz i Gael Muñoz van completar el podi masculí i Irina López i Anna Artero, el femení. A la prova sub 16, Rabab Ouzemmou, del CA Pobla de Segur, es va endur la victòria, mentre que en nois el guanyador va ser Guillem Cuartero, del CA Canovelles. Nil Solé i Iker Ballesteros van completar el masculí i Maia Salomon i la local Amira Bemmerzouk el femení. La prova sub 14 l’ha va dominar Gonzalo Turmo en nois i Estela Alberola en la prova femenina.

Podi sub 14 masculí – Foto FCA

Finalment, en les proves sub 12 i sub 10, victòria d’Hugo Rodríguez, del CA Palafolls, a la masculina i de Alisa Dyomina a la femenina, mentre que David Sadovici va vèncer a la prova sub 10 masculina i Alba Capell a la femenina.

El campionat es feia en el marc del 40è cros de Vila-seca, amb proves també del Consell Esportiu del Tarragonès. A la cita hi van assistir Juli Niubó i Núria Iglesias, com a membres de la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Atletisme, i Alberto Miguel, regidors d’esports de Vila-seca, Aleix Rom, representant territorial de la secretaria general de l’esport i Pere Valls, vicepresident executiu del consell esportiu del tarragonès.

El grup d’atletes guanyadors va destacar, sobretot, l’entreteniment del cros curt, de la distància entre 1.500 m i 2.000 m, i van parlar d’un circuit exigent i que requeria de fortalesa física per poder-lo finalitzar. Vila-seca, doncs, va ser l’escenari d’una nova festa del cros català.

· Resultats