EXCEL·LENT ACTUACIÓ CATALANA AL CAMPIONAT DEL MÓN

1361

L’actuació catalana al Campionat del Món d’Eugène ha estat molt destacable: rècords personals i grans marques.

Raquel González i Jaël Bestuè, han estat el millor exemple d’aquesta participació. Han situat l’atletisme català en un lloc privilegiat.

González va ocupar una brillant cinquena posició en els 35 quilòmetres marxa amb un temps de 2h 42′ 27″, millorant en més de sis minuts el seu propi registre amb el que arribava a Eugène.

Amb un comportament valent en tota la cursa, González va saber llegir-la molt bé i va encaminar-se a lluitar de valent. Aquest fet va fer que finalment, de forma molt merescuda, assolís la 5a posició.

La velocista santcuganenca Jaël Bestué ha fet història. Formant part del quartet de relleus 4×100, i fent la segona posta, va classificar l’equip per a la final, després de córrer una antològica eliminatòria marcant 42″61, nou rècord d’Espanya.

Però això no va ser tot. El quartet es va superar en la històrica final, ocupant una estratosfèrica 5a posició final amb 42″58, nou rècord d’Espanya, a només 55 centèssimes del bronze de l’equip alemany.

Sara Gallego – Foto: RFEA

Sara Gallego va culminar una gran actuació, ocupant la 11a posició global, marcant 54″49 en les semifinals, molt a prop del seu registre personal. En les eliminatòries havia estat 3a amb 55″09. Gallego també va formar part del quartet de relleus mixtes de 4×400, que van quedar-se 11es en el global, aturant el cronòmetre en 3’16″14, amb una insuperable posta de l’atleta catalana de 51″74.

Els velocistes Pol Retamal i Bernat Canet, formant part del combinat estatal de 4×100, van ser 6ns en la seva semifinal, 9ns en el global, amb uns excel.lents 38″70, tercer millor registre de la història.

Laura Redondo va llançar el martell fins 68,67 metres en el seu segon intent, 11a classificada en el seu grup, insuficient per obtenir el bitllet per a la final.

El palamosí Adel Mechaal no va tenir les seves millors sensacions en la semifinal de 5000 metres llisos. Va ocupar la 11a posició amb 13’36″48, 22a posició global.

Laura Hernández va formar part del quartet de relleus 4×400 que va marcar un temps de 3’32″87, sense passar a la final, i ocupant la 13a posició global.

Laura Bou que també ha gaudit d’estar present en aquest Campionat del Món, finalment, no va formar part de l’equip de 4×400.

L’atleta català amb nacionalitat uruguaia Santiago Catrofe va dur a terme una destacada actuació en els 1500 metres llisos, ocupant la 7a posició en la seva sèrie, en les rondes, amb 3’35″86. Va ser 10è en la seva semifinal amb 3’40″16, 20a posició global.

Una gran actuació catalana que esperem es vegi superada en el Campionat d’Europa que es disputarà a Munich en les properes setmanes.