Excel·lent actuació catalana a Silesia

462

La localitat polonesa de Chorzów, a Silesia, Polònia, va viure una nova edició de l’European Team Championship, l’Europeu de nacions, on la selecció espanyola, amb set atletes de Catalunya, va acabar en una meritòria 4a posició. Excel·lent actuació dels atletes locals, amb la victòria d’Esther Guerrero als 1.500 m.

I és que l’atleta de Banyoles va aconseguir una magnífica victòria a la prova amb un temps de 4:11:77, en una de les últimes curses de la competició. Guerrero va vèncer per només un mil·lèsima davant de Martyna Galant, l’atleta polonesa.

Però no només va tenir una bona actuació l’atleta banyolina. Durant el mateix dia, el penedesenc Pol Retamal va aconseguir la victòria a la sèrie B dels 200 mll amb 20.86. Retamal va córrer pel carrer 2 i encara i així va fer una molt bona cursa. A més a més, va aconseguir el 6è lloc global, demostrant que el seu lloc a la final A no hagués estat pas descabellat.

Un altre velocista, la santcugatenca Jaël Bestué, també va aconseguir la victòria a la sèrie B dels 100 mll. Bestué va obtenir una marca d’11.25, i un 4rt lloc global d’alt nivell, sumant de nou punts molts importants per la selecció. A més a més, va competir a la prova dels 4×100 m amb 43.13 i una meritòria 3a posició global.

A nivell individual, també va tenir actuació la gavanenca Laura Redondo. Després de passar pel quiròfan a principi de temporada i de la posterior rehabilitació, Redondo ha tornat i ho ha fet a molt bon nivell. Redondo va aconseguir una vuitena posició molt profitosa amb una marca de 67.05 m.

Finalment, als relleus, bon paper d’Arnau Monné i Bernat Canet als 4×100 m. L’atleta del Barça i del Cornellà Atlètic van competir en una prova molt igualada a la sèrie B i van quedar 4ts amb 38.83, marca suficient per acabar a la cinquena posició global. També menció especial per Laura Bou. L’atleta del CA Manresa també va viatjar amb l’expedició però no va poder competir, sent reserva del relleu 4×400 mixt.

A més a més, cal destacar la participació de quatre atletes de Catalunya a l’Encontre Internacional de llançaments celebrat a Vagos, Portugal. En el martell femení, victòria de Montserrat Montañés amb una marca de 53.50. L’atleta del CA Manresa competia a la prova sub 23. Victòria també de Daniela Fernàndez amb una bona marca al disc sub 20, amb 48.57 m. També va aconseguir una excel·lent marca Adrian Sedano. L’atleta del CA Manresa va sumar una MMP al martell sub 20 amb 63.19 m. Finalment, Aleix Camats, va competir a la prova del disc sub 20. Camats va guanyar amb 55.03 m. i un molt bon rendiment.