Excel·lent paper dels catalans i les catalanes a l’Europeu

379

L’Europeu celebrat a Istanbul es va tancar amb una plata catalana. La va aconseguir en el darrer dia de competició el palamosí Adel Mechaal. A banda d’ell, Jaël Bestué, Jaime Guerra, Esther Guerrero i Xènia Benach van participar amb bons resultats en línies generals. La delegació espanyola va aconseguir dues medalles.

El palamosí Adel Mechaal va competir a la prova dels 3.000 m. L’atleta es va classificar per la final amb un temps de 7:50:69, acabant segon. El dia següent, a la final, Mechaal va aconseguir la medalla de plata amb una marca de 7:41:75, lluitant frec a frec amb el gran favorit, el noruec Jakob Ingebrigtsen. Mechaal va aconseguir la seva tercera medalla als Europeus indoor, després d’un or i un bronze en anteriors edicions.

La banyolina Esther Guerrero també va tenir una excel·lent participació. L’atleta competia a la prova dels 1.500 m, on es va classificar per la final amb un temps de 4:10:48, guanyant la seva semifinal. Posteriorment, Guerrero va acabar 4a d’Europa i va establir un nou rècord de Catalunya de la distància en pista coberta, amb un temps de 4:04:86, superant l’anterior rècord de Natàlia Rodríguez de feia 13 anys.

Bona actuació també de Jaime Guerra. El saltador del Cornellà Atlètic va lluitar el podi fins al final. Amb un molt bon concurs previ a la final, Guerra va acabar 4t amb 7.99 m, i presentava candidatura. A la final, l’atleta va acabar en sisena posició amb una marca de 7.84 m. Recordem que el saltador ha aconseguit aquesta temporada una magnífica marca de 8.08 m, a banda de ser campió d’Espanya absolut.

Jaël Bestué

També va ser una actuació molt meritòria la de la santcugatenca Jaël Bestué. La velocista es va convertir en la primera catalana i també la primera de la resta de l’estat en entrar en una final europea dels 60 mll. Bestué va fer unes molt bones preliminars amb 7.30 s i entrant segona de la seva sèrie. Posteriorment, a semifinals, Bestué va acabar tercera amb una marca de 7.23s. A la gran final, l’atleta va acabar en 8a posició amb marca final de 7.28, en una temporada on ha batut el rècord de Catalunya amb un gran temps de 7.19 s.

Finalment, l’atleta de Vilafranca del Penedès, Xènia Benach, va competir a la prova dels 60 mt. Benach no va poder passar a les semifinals, després d’acabar la seva sèrie amb una marca de 8.17, però completa una temporada indoor molt meritòria, amb un nou rècord de Catalunya de 8.01 s. i amb el títol de campiona de Catalunya i d’Espanya.

Cal fer una petita menció per l’atleta valencià Enrique Llopis, que va patir una forta caiguda durant la final dels 60 mt. Des d’aquí, li desitgem una recuperació propera i li enviem tot l’escalf possible.