Èxit català a l’Europeu de marxa per equips a Podebrady

651

La marxa catalana està d’enhorabona. Set atletes van viatjar amb la RFEA a Podebrady, República Txeca, per disputar l’Europeu de marxa per equips i van sumar sis medalles. La selecció espanyola va aconseguir un magnífic botí i entre elles, gran actuació de l’atletisme català, amb els ors per equips de Raquel Gonzàlez, Cristina Montesinos i Paula Juàrez als 35 K, la plata de Paul McGrath per equips als 20 K i els ors de Griselda Serret i Sofia Santacreu al 10 K per equips.

Comencem per la primera cursa que vam viure a la localitat txeca. Competien tres catalanes i ho van fer totes amb gran nota. D’entrada, Raquel Gonzàlez va acabar segona a la general amb una marca de 2:45:42, sent la capdavantera de les atletes catalanes i dominant des de l’inici la seva posició. Valor afegit la tercera plaça de Cristina Montesinos. La terrassenca va polvoritzar la seva marca personal i va sumar un tercer lloc amb marca de 2:45:58. Finalment, Paula Juàrez, en el seu debut amb la selecció, va tenir un regust molt dolç, amb marca personal i un 9è lloc, amb 2:55:14.

Equip masculí – Foto: RFEA

Menció especial per a Maria Pérez. La marxadora andalusa va aconseguir un nou rècord del món amb una espectacular marca de 2:37:15.

A la cursa dels 20 K masculins, Paul McGrath també va aconseguir un magnífic registre. L’atleta del Cornellà Atlètic va sumar la plata per equips RFEA i va acabar 5è amb un temps d’1:21:15, convertint-se en nou líder europeu sub 23. Una plata que té també un gran regust, d’un atleta que torna a tenir una temporada per emmarcar, amb un futur daurat.

Finalment, a la cursa dels 10 K, magnífic paper català en l’or per equips de la selecció RFEA. Griselda Serret va acabar en 5a posició amb un temps de 48:35, amb marca personal. Sofia Santacreu, d’altra banda, va acabar en 12a posició amb un temps de 49:34. Això els hi va valdre per sumar l’or i obtenir un resultat genial a la prova sub 20.

Griselda Serret – Foto: RFEA

També cal destacar el paper de Mar Juàrez. L’atleta de Mollet del Vallès competia a la prova dels 20 K femenins, amb una 13a posició i temps d’1:33:29, acabant quartes per equips.

Així doncs, sis medalles col·lectives i dues d’individuals, excel·lent balanç de la marxa catalana a la República Txeca, en una de les cites de l’any.

· Resultats