Èxit total al Míting Internacional Catalunya en pista coberta

798

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar amb èxit una nova edició del Míting Internacional Catalunya en pista coberta a Sabadell, aquesta vegada amb novetats que van fer que la graderia s’omplís en un ple gairebé absolut. Unes 2.500 persones van assistir a la Pista Coberta de Sabadell per veure a les grans estrelles presents al tartà.

Una de les primeres novetats va ser la retransmissió en directe del canal Esport 3 de TV3 que va portar fins a 30 professionals de la CCMA a la Pista Coberta. A banda d’ells, forta presència d’altres mitjans de comunicació, fins a 22 periodistes i fotògrafs estaven acreditats per cobrir el gran esdeveniment.

A la pista, el primer que cal destacar és el rècord de Catalunya absolut de Jaël Bestué. L’atleta de Sant Cugat va aconseguir també la mínima europea amb una excel·lent marca de 7.24 a les semifinals. Posteriorment també guanyaria la final dels 60 mll. A més a més, Elvin Josué Canales aconseguia rècord de Catalunya sub 23 als 800 m amb una gran marca d’1:48:05.

800 m.ll. local
800 m.ll. local- Foto: Jordi López (FCA)

A banda d’ells, altres atletes van aconseguir magnífics registres. Destaquem, per començar, a Mariano Garcia, guanyador de la prova dels 800 m. L’atleta murcià va obtenir una marca d’1:47:15 per obtenir la victòria final. Adrian Ben va ser tercer amb 1:47:59. Iñaki Cañal guanyava els 400 mll i obtenia la mínima europea amb una marca de 46.85, deixant a Lucas Búa en segon lloc amb 47.12.

En els 60 mt, l’atleta de Cuba Roger Iribarne obtenia el Rècord del Míting per partida doble, a les semifinals i a la final, aquesta última amb 7.59, deixant en segona posició a Kevin Sànchez amb 7.68 i també obtenint mínima europea. Un nou rècord del Míting es va veure a la perxa. L’italià Clàudia Stecchi aconseguia la victòria amb una marca de 5.55 m. Els catalans Aleix Pi i Artur Coll aconseguien marca de 5.45 m. El gran favorit, Piotr Lisek, acabava amb 5.35 m.

Roger Iribarne – Foto: Jordi López (FCA)

En el pes també vam tenir sorpresa. L’atleta d’Ucraïna, Roman Kokochko va aconseguir la victòria amb 21.00, un excel·lent registre superant a Michal Haratyk, amb marca de 19.24. El millor català va ser Aaron Sola amb 16.53. Finalment, als 60 mll, 6.65 per l’italià Samuele Ceccarelli, guanyant la prova, per del cubà Shainer Reginfo Montoya, amb 6.66. Bernat Canet va ser el millor català amb 6.67. Mike Rodgers i Demek Kemp també van competir, malgrat que aquest últim va ser desqualificat a la sortida.

Carlos Tobalina – Foto: Jordi Lóepz (FCA)

A les proves femenines, als 60 mll vam tenir, a banda del rècord de Catalunya de Jaël Bestué, la participació d’atletes com Rosalina Santos, Demi Van der Wildenberg o Magdalena Stefanowicz. Als 400 mll, rècord del Míting per a Tereza Petrzilkova, l’atleta de la República Txeca va guanyar amb un registre de 52.74, superant a d’altres atletes com Lissane De Witte. La millor catalana va ser Berta Segura amb 54.33.

Als 800 m, Lorea Ibarzabal aconseguia la victòria amb un temps de 2:03:01, seguida de Daniela Garcia amb 2:03:96. Zoya Naumov acabava amb 2:04:85. També vam viure un 1.500 m vibrant, amb victòria final d’Àgueda Muñoz amb temps de 4:11:38, seguida de Fedra Luna amb 4:12:95, rècord absolut d’Argentina. Esther Guerrero va ser la millor catalana, tercera amb 4:13:05.

400 m.ll. final B – Foto: Jordi López (FCA)

Els 60 mt va tenir un excel·lent duel entre Xènia Benach i Teresa Errandonea. Les dues va aconseguir el Rècord del Míting amb 8.14, l’atleta penedesenca guanyant a la final. Ambdues van superar a les dues italianes, Giulia Guarriello i Elisa Maria di Lazzaro. A l’alçada, l’atleta d’Ucraïna Kateryna Tabashniyk va posar l’espectacle amb un salt d’1.86 m, seguida de l’atleta d’Estònia Karmen Bruus, amb 1.83 m.

Esther Guerrero
Esther Guerrero – Foto: Jordi López (FCA)

Finalment, a la llargada, darrer Rècord del Míting. La gran estrella, Larissa Iapichino, aconseguia un salt de 6.72 m i posava molt complicada la victòria per a les altres atletes. També va aconseguir un molt bon salt Irati Mitxelena, amb 6.27 m. La millor catalana va ser Clara Gabaldón, amb 5.89 m.

A banda del públic i la difusió dels mitjans, també cal destacar l’assistència de moltes personalitats a la pista, tot destacant la presència d’Anna Caula, secretaria general de l’esport. Més de 170 atletes de 28 països diferents van estar presents al Míting, en una nova demostració de força de l’atletisme a casa nostra.

· Resultats    · Imatges (Esport3)