Fifa i Aït Alibou pugen al podi del Campionat de 10.000 m.

511

Burjassot va acollir el Campionat d’Espanya de 5.000 m i 10.000 m amb una vintena d’atletes de Catalunya i tres atletes amb medalla. El municipi valencià va rebre als i les millors atletes estatals de la distància, i vam viure curses realment emocionants de principi a fi.

Ilias Fifa va ser un dels grans protagonistes. L’atleta de l’Agrupació Atlètica de Catalunya va aconseguir la victòria a la prova masculina absoluta amb un temps final de 27:59:76, amb un duel final amb l’atleta Roberto Alaiz. Fifa es va endur la medalla d’or superat a l’atleta del Carnicas Serrano.

Les bones notícies catalanes no es van acabar aquí. Lahcen Aït Alibou va aconseguir el tercer lloc i medalla de bronze a la mateixa prova absoluta, amb un temps de 28:25:01. El vilafranquí també va haver de suar de valent amb l’atleta Daniel Arce, però finalment va entrar tercer a la meta.

Xavi Badia va ser vuitè a la mateixa cursa amb un temps de 28:50:83. L’andorrà Nahuel Carabaña, amb rècord nacional, va ser novè amb 28:51:57.

A les proves femenines vam tenir una gran notícia. L’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Clara Las Heras, es va endur la medalla de bronze a la prova sub 23, amb una marca de 34:38:29, que li va permetre pujar al podi. Las Heras ja va ser subcampiona catalana absoluta a Olot i també va ser campiona sub 23 al cros català.

A les proves de 5.000 també van participar diversos atletes sub 18 i sub 20. Marwa El Khouya va ser 10a amb 17:45. D’altra banda, Biel Morancho va acabar 6è amb una marca de 15:25. A la prova sub 20, Pol Seriñana va fregar el podi, acabant 4t amb un temps de 14:37, amb Oriol Jové en 10a posició amb 14:58.