FINALITZA LA TEMPORADA DE PISTA COBERTA 2021

1285

El passat cap de setmana, 13 i 14 de març, s’ha donat per finalitzada la temporada de pista coberta de 2021 a terres catalanes amb la celebració del Campionat d’Espanya Sub18. Una temporada marcada per les extraordinàries circumstàncies que ha esdevingut la pandèmia del Covid19 i el desmantellament de la Pista Coberta de Catalunya de Sabadell.

Amb una situació molt complicada i difícil, però gràcies a les gestions realitzades i la predisposició de les institucions, sobretot de l’Ajuntament de Barcelona, a mitjans de gener es va poder inaugurar la temporada catalana de pista coberta 2021 amb la celebració de les primeres jornades de control al Palau Sant Jordi de Barcelona, recuperant la pista d’atletisme que s’havia fet servir pel Campionat del Món de pista coberta que es va celebrar l’any 1995 al mateix escenari.

Una temporada de pista coberta que s’ha pogut realitzar amb una relativa normalitat tenint en compte les circumstàncies amb la celebració de totes les competicions possibles. Els diferents controls absoluts i de promoció, els corresponents campionats de Catalunya individuals i per clubs, les competicions de màsters i sobretot els grans esdeveniments a nivell estatal i internacional com la celebració del Míting Internacional de Catalunya, el Campionat d’Espanya de Clubs Copa Iberdrola – Copa RFEA i el mencionat Campionat d’Espanya Sub18 realitzat el passat cap de setmana.

Però la intenció de la Federació Catalana d’Atletisme és la de seguir treballant per a recuperar per l’atletisme català la Pista Coberta de Catalunya de Sabadell. Amb aquesta intenció i seguint amb les gestions ja iniciades des de fa mesos, aquest dimarts està prevista una reunió amb l’Ajuntament de Sabadell per a reactivar el procés de recuperació i continuar treballant per aconseguir realitzar la temporada catalana de pista coberta de 2022 a Sabadell.

Desmuntatge Pista Coberta Palau Sant Jordi

En paral·lel, també s’està treballant per a trobar una ubicació definitiva per a instal·lar la pista d’atletisme que s’ha fet servir al Palau Sant Jordi en comptes de tornar-la a emmagatzemar una altre vegada en contenidors. De moment, s’està treballant en diferents opcions arreu del territori català que tenen la possibilitat d’instal·lar la pista. Si aquesta possibilitat es pogués dur a terme, la temporada catalana de pista coberta 2022 comptaria amb dos ubicacions.

Assenyalar que el proper cap de setmana es tancarà definitivament la temporada de pista coberta a nivell estatal amb la celebració del Campionat d’Espanya Sub16 a Oviedo amb una gran participació d’atletes catalans.

Joan Villuendas i Bornau
President Federació Catalana d’Atletisme